Ajax treft winnaar FC Astana-FC Ludogorets in play-off Europa League

Ajax is maandagmiddag bij de loting voor de play-off van de UEFA Europa League gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen FC Astana en FC Ludogorets. Ajax begint met een uitwedstrijd op 24 augustus. De return is op 31 augustus. De winnaar van deze dubbele ontmoeting plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League en de verliezer gaat naar de groepsfase van de Conference League. Ajax had vanwege het bereiken van de derde plek in de Eredivisie een beschermde status. Dat betekende dat Ajax in pot 1 zat. De wedstrijden tussen Astana en Ludogorets vinden plaats op 8 en 17 augustus.

FC Astana werd in het afgelopen seizoen kampioen van Kazachstan en om die reden deed het mee aan de voorrondes van de Champions League. In de eerste kwalificatieronde was FC Astana over twee duels nog te sterk voor het Georgische Dinamo Tbilisi. In de daaropvolgende kwalificatieronde was men echter kansloos tegen Dinamo Zagreb. In Kroatië werd de heenwedstrijd met 4-0 verloren, waarna men ook in eigen huis met 0-2 onderuit ging. Zodoende is FC Astana nu doorgestroomd naar de derde voorronde van de Europa League.

In eigen land is Ludogerets Razgrad al jarenlang de beste. In de afgelopen twaalf seizoenen werd de club kampioen van Bulgarije.  Ludogorets Razgrad is de regerend kampioen van Bulgarije. Zodoende kwam het dit seizoen uit in de voorrondes van de Champions League. De eerste kwalificatieronde – tegen KF Ballkani – werd nog overleefd, maar in de tweede kwalificatieronde bleek het Sloveense Olimpija over twee wedstrijden met 3-2 te sterk.

Ludogorets Razgrad lijkt favoriet tegen FC Astana. De club heeft een begroting die ruimt vier keer zo groot is dan die van de ploeg uit Kazachstan. De waarde van de selectie van de Bulgaren wordt namelijk ingeschat op ruim 42,5 miljoen euro vergelijkbaar met bij ons een FC Utrecht en FC Twente.  Ludogorets heeft een selectie die voor bijna tachtig procent bestaat uit spelers afkomstig uit het buitenland. De meest bekende speler is Sergio Padt. De doelman heeft een verleden bij Ajax en daarnaast keepte hij bij FC Groningen in de Eredivisie.

Related posts