Steijn denkt dat er streep gaat door transfer Spertsyan maar hoopt nog op Sutalo: ‘De speler wil naar Ajax’

Maurice Steijn heeft de hoop op de komst van Edouard Spertsyan naar Ajax zo’n beetje opgegeven, zo laat de trainer van Ajax weten in gesprek met Voetbal International. Wel heeft Steijn nog altijd goede hoop op de komst van Josip Sutalo. De Kroatische verdediger staat al een behoorlijke tijd in de belangstelling van de Amsterdammers, maar de onderhandelingen met Dinamo Zagreb verlopen moeizaam. Igeeft Steijn een update over Sutalo.

“De speler wil naar Ajax”, aldus Steijn op de vraag of Sutalo dicht bij een transfer naar Amsterdam is. Tegelijkertijd geeft de coach aan dat het aantrekken van Spertsyan een lastig verhaal gaat worden, ondanks dat directeur voetbalzaken Sven Mislantat zeer graag zaken zou doen met Krasnodar FK.

Ajax zit al langer achter Sutalo aan, die ook de mogelijkheid heeft om onder meer naar Fiorentina te gaan. Net als Ajax hebben de Italianen al meerdere aanbiedingen neergelegd bij Dinamo Zagreb, al lijkt Ajax nu een flink streepje voor te hebben op de concurrentie. De komst van de Kroaat is echter nog geen zekerheid. Omdat Dinamo actief is in de voorronde van de Champions League, heeft Zagreb er baat bij om de transfer te vertragen.

De deal van Spertsyan lijkt af te ketsen door ingrijpen van de Raad van Commissarissen van Ajax. De Telegraaf wistafgelopen zaterdag te melden dat Mislintat van de RvC geen toestemming krijgt om de Armeen te halen, daar voor de transfer zaken moet worden gedaan met het Krasnodar FK. Dat ligt door de Russische invasie in Oekraïne gevoelig. Vooral voorzitter Pier Eringa en commissaris Annette Morsman lijken met de kwestie in hun maag zitten.

Related posts