Álvarez persoonlijk akkoord met West Ham United; Clubs onderhandelen dit weekend

Edson Álvarez heeft een persoonlijk akkoord bereikt met West Ham United, zo meldt Fabrizio Romano vrijdagavond. De Premier League-club treedt dit weekend nog in onderhandeling met Ajax. “De deal hangt af van de clubs, Edson heeft al ja gezegd”, aldus Romano. Bij West Ham moest Álvarez de opvolger worden van Declan Rice, die deze zomer de duurste speler uit de clubgeschiedenis van the Hammers werd. Arsenal maakte ongeveer 116 miljoen euro over voor Rice. 

Álvarez staat al maanden in de belangstelling van West Ham, maar de Mexicaan gold niet als eerste keus. The Hammers probeerden eind juli om Conor Gallagher weg te halen bij Chelsea, maar een bod van 46 miljoen euro werd volgens Romano meteen afgewezen. Chelsea verlangt 58 miljoen euro voor de Engelse middenvelder, een bedrag dat West Ham niet op tafel wenst te leggen.

De regerend houder van de Conference League gaat in plaats daarvan alsnog voor Álvarez, die een stuk goedkoper is. Mike Verweij van De Telegraaf meldde eerder dat Ajax ongeveer veertig miljoen euro vraagt voor de 25-jarige middenvelder , die al vier seizoenen voor Ajax speelt. Álvarez kwam in 2019 voor een bedrag van vijftien miljoen euro over van Club América. Hij staat op 147 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 13 goals en 6 assists.

Voordat de naam van West Ham United viel, leek Borussia Dortmund de voornaamste kandidaat om Álvarez over te nemen. Het zag er dan ook lang naar uit dat de Duitse club de volgende bestemming zou worden van de Mexicaan. Maar Dortmund haakte uiteindelijk af.

Related posts