Sneijder heeft verzoenend gesprek met F-Side onthult welke functie hij mogelijk krijgt bij Ajax

Wesley Sneijder heeft een verzoenend gesprek gehad met de F-Side, zo laat zowel Sneijder als de F-side weten via Instagram. Onlangs ontstond er wrijving tussen beide partijen nadat duidelijk werd dat de oud-middenvelder werd gelinkt aan een rol binnen de club. Sneijder heeft zijn liefde voor Utrecht nooit onder stoelen of banken geschoven en dat werd hem niet in dank afgenomen door de fanatieke supportersgroep van Ajax.

“Ik heb met de F-Side gesproken, over mij”, begint Sneijder via Instagram. “Ik heb mijn excuses gemaakt voor wat ik in het verleden gedaan heb. Ajax is voor mij veel meer dan een voetbalclub, Ajax is familie. Voor mij geldt ook: eens een Ajacied, altijd een Ajacied.” De F-Side was drie jaar geleden ook al woedend op Sneijder, die zijn afscheidswedstrijd destijds in Utrecht organiseerde, ondanks het feit dat hij nooit voor de plaatselijke FC heeft gespeeld.

“Tijdens het gesprek heeft Wesley aangegeven dat hij in het verleden dingen heeft gedaan die niet handig waren. Hij heeft daarvoor zijn excuses gemaakt”, zo laat de fanatieke supportersgroep van Ajax eveneens via Instagram weten. “Ook wij hebben onze frustratie geuit. We waarderen het enorm dat Wesley de moeite heeft genomen om contact met ons op te nemen om ons in het supportershome te woord te staan.” Wat de F-Side betreft is de kou nu uit de lucht. “Voor veel Ajacieden is Wesley een icoon van onze club, we hebben voor hem in de hekken gehangen. Alles wat er is gebeurd sluiten we hiermee af. Welkom thuis Wesley.”

Het moet nog blijken of Sneijder daadwerkelijk een functie krijgt binnen Ajax. Halverwege juli werd bekend dat de voormalig Oranje-international in gesprek is met directeur voetbalzaken Sven Mislintat over een rol binnen de club. Áls Wesley Sneijder op korte termijn een functie krijgt bij Ajax, dan gaat dat om een rol als assistent-trainer. Dat laat de oud-middenvelder weten aan ESPN. Het is echter nog niet zeker of Sneijder dit gaat doen, wat onder meer heeft te maken met het overlijden van zijn moeder onlangs. “Ik ben nu in het buitenland”, aldus Sneijder. “De privésituatie met mijn moeder heeft er behoorlijk ingehakt. Ik heb inderdaad gesprekken gehad bij Ajax, ook met Maurice Steijn. Het gaat dan over een rol als assistent-trainer. Niet een rol in de directie. Maar ik weet het nog niet. Ik ga nu alles op een rijtje zetten.”

Related posts