Tadic op weg naar de uitgang: Geprek met Ajax over contractontbinding

Dusan Tadic staat op het punt om te vertrekken bij Ajax, zo meldt Voetbal lnternational deze vrijdagochtend. Bronnen rondom de aanvoerder hebben bevestigd dat de gesprekken van donderdag met directeur voetbalzaken Sven Mislintat gingen over contractontbinding van de Serviër. Tadic trainde eerder op de dag voor de tweede keer niet mee, daar hij ontevreden zou zijn over het transferbeleid.

Woensdag werd door Tadic de lont in het kruitvat gestoken, toen hij weigerde mee te trainen en zich niet liet zien op het trainingscomplex. De Servische aanvoerder van Ajax, kan zich niet vinden in de huidige koers die wordt gevaren door de clubleiding en Mislintat in het bijzonder. Tadic is van mening dat er kwalitatief betere spelers moeten komen, iets waar hij al vaker op heeft aangedrongen.

Donderdag zou de situatie tot een kookpunt zijn gestegen, toen Tadic opnieuw schitterde door afwezigheid op de training en een gesprek aanging met Mislintat. Naar nu blijkt gingen die gesprekken over een contractontbinding. Verwacht wordt dat dit snel gerealiseerd gaat worden, waarna de captain van Ajax vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Onder meer Besiktas hengelt naar zijn diensten.

Bij het gesprek van donderdag was eveneens Tadic’ zaakwaarnemer Milos Malenovic aanwezig. In de dertig minuten dat het trio aan tafel zat liet de Serviër zich onder meer uit over zijn visie op de huidige Ajax-selectie. Tadic wil graag en spoedig versterkingen zien, maar vooralsnog lijkt Mislintat diens wensen niet te willen vervullen. Mislintat en financieel directeur Susan Lenderink houden voorlopig de hand op de knip vanwege het mislopen van Champions League-voetbal.

Over de toekomst van Tadic zijn de afgelopen tijd veel geruchten verschenen. Zo meldde journalist Gökmen Özcan dat de Serviër is aangeboden bij Besiktas. Het nieuws was opvallend te noemen, daar hij al een overeenkomst heeft met Ajax om ook na zijn spelerscarrière bij de club actief te blijven. Nu serieus gesproken wordt over een contractontbinding staan ook zijn toekomstplannen bij de club op de tocht.

Related posts