Tadic en Ajax naderen elkaar: Vertrek lijkt slechts nog kwestie van tijd

De gesprekken tussen Dusan Tadic (34) en Ajax over een vertrek van de routinier lopen zo voorspoedig, dat beide partijen erop hopen dat het akkoord nog vrijdag kan worden bekendgemaakt, zo meldt De Telegraaf. Het streven is de routinier door de voordeur te laten vertrekken, waardoor het in de toekomst mogelijk is dat hij terugkeert als (jeugd)trainer.

Tadic is gefrustreerd over het feit dat de lat in Amsterdam lager wordt gelegd en er wordt bezuinigd in plaats van dat er wordt toegeslagen op de transfermarkt, maar is bereid mee te denken. Door zijn vertrek komt zijn salaris van 6,5 miljoen euro bruto vrij en dat kan worden aangewend voor het aantrekken van andere spelers.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is er ook veel aan gelegen om Tadic op een Koninklijke manier afscheid te laten nemen. De Serviër werd in 2019, 2021 en 2022 met Ajax kampioen van Nederland, bereikte in 2019 de halve finale van de Champions League en was sinds zijn komst in 2018 qua doelpunten en assists telkens de meest waardevolle speler van de Eredivisie. Daarnaast was hij voor de jonge spelers een voorbeeld qua inzet, voeding, extra training en dus qua leven als een prof.

Mislintat wil een scenario als bij Daley Blind, die na een ruzie met Alfred Schreuder met slaande deuren uit Amsterdam vertrok, voorkomen. Toch wil de directeur voetbalzaken garanties van Tadic en diens zaakwaarnemer Milos Malenovic. Zo worden er afspraken gemaakt voor het geval de aanvaller na het ontbinden van zijn verbintenis snel een nieuw contract tekent bij een andere club. Ajax zet in op een transfersom of bonussen.

De Telegraaf weet te melden dat Tadić tijdens het gesprek van donderdag hoopte een idee te krijgen van hoe de selectie voor dit seizoen eruit zou komen te zien. ‘Maar in plaats daarvan hoorde hij dat de nieuwe directeur voetbalzaken Mislintat en financieel directeur Susan Lenderink het eerdere beleid van Edwin van der Sar en Marc Overmars – investeren om aan te haken bij de Europese top – overboord gooien.’ Geschreven wordt dat de huidige directie eerst wil verkopen om het financiële gat door het mislopen van de Champions League te dichten. Ajax doet dus voorkomen of het amper geld heeft. Je vraagt je dan toch af waar de 500 miljoen aan transferinkomsten van de laatste 5 jaar gebleven zijn?

Related posts