Combinatie Ajax-Jong Ajax speelt gelijk in oefenpot tegen Den Bosch: 2-2

Maurice Steijn heeft officieus zijn debuut gemaakt als hoofdtrainer van Ajax. Tegen eerstedivisionist FC Den Bosch sleepte een combinatie van het eerste elftal en jong Ajax met 2-2-gelijk.  De elf Ajacieden betraden het veld in keeperstenue, waarmee ze een steunbetuiging uitdroegen aan Edwin van de Sar. De voormalig topkeeper en algemeen directeur van de club werd vrijdag getroffen door een hersenbloeding en verblijft momenteel op de ic.

Voetballend was het allemaal niet best van Ajax voor rust. De Bosschenaren namen zelfs de leiding na geschutter van Remko Pasveer. De ervaren goalie schoot de bal zo tegen Jaron Vicario aan, waarna de bal het doel in hobbelde.

Waar Ajax voor rust nog met onder anderen Davy Klaassen en Steven Berghuis speelde, verschenen er na de pauze louter jonkies op het veld. Het was aan de andere kant een jonkie van de Bosschenaren die scoorde. De 18-jarige Yannick Keijser tekende voor de 0-2. Ajax rechtte daarna de rug via eerst Gabriel Mishouy en vervolgens David Kalokoh, waardoor het toch niet onderuit ging bij de eerste wedstrijd onder leiding van Steijn.

(Jong) Ajax – FC Den Bosch 2-2 (0-1)
16. Jaron Vicario 0-1
72. Yannick Keijser 0-2
74. Gabriel Misehouy 1-2
78. David Kalokoh 2-2

Opstelling Ajax:
Pasveer; Gooijer, Salah-Eddine, Hato, Wijndal; Vos, Van den Boomen, Klaassen; Berghuis, De Waal, Godts.

Opstelling Ajax tweede helft:
De Graaff; Jermoumi, Aertssen, Warmerdam, Agougil; Chahid, Misehouy, Brandes; Kalokoh, Banel, Martha.

Opstellng FC Den Bosch:
Roggeveen (46. Vrolijks); Van den Bogert (52. Van Grunsven), Van Grunsven (46. Laros), Schell (11. Maas); De Groot (62. Keijser), Zelalem (32. Boumassaoudi)(46. Ahannach), Ikeshita (46. Ogbaidze), Gyamfi (61. Barglan); Mulders (46. Leijten), Kotzebu (55. Kalinauskas), Vicario (61. Van Bakel)

Related posts