Almere City wil niet zonder slag of stoot meewerken aan vertrek Maduro naar Ajax

Almere City is niet van plan om Hedwiges Maduro naar Ajax te laten vertrekken, zo vertelt trainer Alex Pastoor voor de camera van ESPN. Ajax wil de oud-Ajacied onderdeel maken van de technische staf van volgend seizoen, maar daar denkt men in Almere anders over.

‘Sommige dingen snap ik wel, maar ik vind dit persoonlijk niet verstandig. De club heeft een heel ander standpunt dan de vragende partij. Dat lijkt me vrij duidelijk. Wij zijn met elkaar een bepaald traject ingegaan. Zowel sportief, zakelijk als persoonlijk zien wij het niet zitten om eraan mee te helpen’, aldus Pastoor.

Dat Maduro een grote invloed heeft bij het eerste elftal van Almere City, dat moge duidelijk zijn. Ook Pastoor is te spreken over de inbreng van de voormalig speler van Ajax. ‘We hebben een heel goed ingespeelde staf. Zoals hij bij ESPN analyseert, doet hij dat ook bij ons. Hij is heel talentvol. We proberen door onze samenwerking zijn rugzak heel erg te vullen, zodat hij de club kan verlaten als hoofdtrainer en niet als assistent. Ik zeg alleen maar wat wij ervan vinden, maar wij weten hoe de hazen soms lopen’, klinkt Pastoor realistisch. ‘Persoonlijk ben ik ervan om niet de gebaande paden te nemen en deze club ook niet, dus who is Ajax?’

Als het aan Ajax ligt, vormt Maduro samen met Maurice Steijn en Saïd Bakkati komt seizoen een belangrijk deel van de technische staf. Daarbij geldt dat Steijn de nieuwe hoofdtrainer moet worden en Maduro en Bakkati de assistent-trainers. Het door Ajax aanstellen van hoofdcoach Steijn lijkt een kwestie van tijd.

Related posts