‘Ajax in gesprek met Mexicaan Chávez en volgt ook zijn landgenoot Huescas’

Als we Mexicaanse  media mogen geloven dan gaat Ajax op de Mexicaanse tour. De club zou zowel Luis Chávez, een 27-jarige middenvelder van het Mexicaanse Pachuca als ook Rodrigo Huescas; een pas negentien jarige vleugelaanvaller van Cruz Azul volgen. Volgens Jesús Martínez, de voorzitter van Pachuca heeft Chávez, dertienvoudig international, een nieuwe uitdaging verdiend. Chávez werd eerder al gelinkt aan een transfer naar Feyenoord, maar de president stelt nu ook gesprekken te voeren met Ajax. Daarnaast zou Celta de Vigo in de markt zijn voor de linkspoot, aldus de voorzitter.

Feyenoord deed afgelopen winter al een poging om Chávez naar De Kuip te halen, maar slaagde daar niet in. Dat onthulde algemeen directeur Dennis te Kloese in Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Chávez, goede voetballer. Wij wilden hem in de winter hebben. Ik ken de Mexicaanse markt erg goed. De jongens ken ik vanaf dat ze heel jong zijn, dus ik kan goed inschatten hoe hun persoonlijke situatie, familie situatie is. Dat was ook een van de overwegingen om Giménez hiernaartoe te halen. In het geval van Luis of andere spelers die zich op dit moment goed laten zien in de Mexicaanse markt, wij houden daar een oogje in het zeil.”

Rodrigo Huescas wordt op de voet gevolgd door scouts van Ajax, zo schrijft Tuttomercatoweb deze maandag. De vleugelaanvaller van Cruz Azul zou worden gezien als één van de grootste talenten uit het Mexicaanse voetbal en zodoende is ook het oog van Ajax op hem gevallen. Huescas speelt binnenkort een oefenwedstrijd in Europa met Mexico Onder 23 en daarbij zouden onder meer scouts van Ajax aanwezig zijn. Verder worden ook PSV en Bayer Leverkusen genoemd.

Related posts