Na afhaken Knutsen zet Ajax in op Steijn als hoofdtrainer en Maduro als assistent

Maurice Steijn ligt op poleposition om de nieuwe trainer van Ajax te worden, zo meldt De Telegraaf zondagavond. Het dagblad weet dat de onderhandelingen met Kjetil Knutsen, hiervoor de topkandidaat, zijn stukgelopen. Steijn maakt maandagochtend bekend aan Sparta Rotterdam dat hij in onderhandeling wil treden met Ajax, aldus De Telegraaf. Hedwiges Maduro, die zondag met Almere City promotie naar de Eredivisie veiligstelde, is in beeld als assistent-trainer naast Steijn, zo vertelt Jan-Joost van Gangelen bij ESPN. Maduro zelf reageerde ook direct (zie video hieronder).

Het liefst was Ajax in zee gegaan met Knutsen. Een akkoord leek bovendien aanstaande. Mike Kjolo, de zaakwaarnemer van Knutsen, was al in Amsterdam om over de persoonlijke eisen van de coach van FK Bodø/Glimt te praten. Sven Mislintat had daarvoor al drie dagen in Noorwegen doorgebracht om Knutsen te overtuigen. Vanwege onbekende redenen zijn de onderhandelingen echter stukgelopen. Ajax schakelt daarom door. Het wil Steijn nu als opvolger van John Heitinga. Steijn leidde Sparta dit seizoen naar de zesde plaats in de Eredivisie en liep met zijn selectie ternauwernood Europees voetbal mis. Dat vormde voldoende reden voor Mislintat om de 49-jarige oefenmeester als nieuwe topkandidaat aan te wijzen.

Naar verwachting laat Steijn maandag om 10.00 uur weten aan Gerard Nijkamp (technisch directeur Sparta) met Ajax in gesprek te willen gaan. Het verzoek is daarbij om zich op een nieuwe hoofdtrainer te oriënteren voor op Het Kasteel. Steijn staat sinds april vorig jaar aan het roer bij Sparta en maakte in die tijd grote indruk. Eerst gidste hij de Rotterdammers op knappe wijze naar handhaving, voordat hij ze dit seizoen bijna Europa in bracht.

‘Al rond met Steijn’
Volgens Chris Woerts is de deal tussen Ajax en Maurice Steijn en Hedwiges Maduro al rond, zo beweert Woerts althans zondagavond laat op Twitter. Volgens de sportmarketeer is het contract van Steijn in Amsterdam al rond en zou er sprake zijn van een vaste afkoopsom. Verder is volgens Woerts ook Maduro op weg naar Ajax. ‘Fixed’, zo omschrijft hij het.

Related posts