Ajax geeft Excelsior pak slaag: 7-1 (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagavond flink uitgehaald in de eigen Johan Cruijff Arena door Excelsior met 7-1 te verslaan. Een opsteker na de mindere resultaten van de afgelopen weken. De treffers kwamen op naam van Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Brian Brobbey (2x), Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus.

Ajax begon met slechts één wijziging ten opzichte van tegen Napoli. Brobbey speelde in de spits in plaats van Mohammed Kudus. Eerder op zondag verloor AZ van Feyenoord, waardoor Ajax wist wat het te doen stond,winnen van Excelsior om de eerste plek weer in handen te krijgen. De ploeg van Alfred Schreuder begon prima aan de wedstrijd en het was daardoor niet meer de vraag of de Ajacieden zouden gaan scoren, maar wanneer. In minuut zestien om precies te zijn, toen rechtsback Jorge Sanchez zijn ploeg op voorsprong schoot. Vervolgens was Ajax op stoom en was het alleen nog maar tegenhouden voor Excelsior. Op het tweede schot van Berghuis bleef doelman Van Gassel het antwoord schuldig. Vlak voor rust bevrijdde Brobbey zich van een hoop frustratie en gemiste kansen door 3-0 te scoren. Ajax bleef grote kansen creëren, maar Van Gassel bleef er ook maar ballen uithalen. Echter was de doelman een kwartier na de rust kansloos op pogingen van Brobbey en Tadic, waardoor Ajax de voorsprong wist uit te breiden tot 5-0. Excelsior had in de Arena niet de veerkracht wat het eveneens gepromoveerde FC Volendam vorig week aan de dag legde na een 3-0 achterstand. Na een slordig Ajax-kwartiertje wisten de Ajacieden via Tadic en Kudus de stand naar 7-0 t tillen en waar het wachten was op de 8-0 scoorde Excelsior de tegentreffer via Agrafiotis. Met de overwinning is Ajax weer koploper en kan het zich gaan richten op de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Ajax – Excelsior 7-1 (3-0)
’15 Sánchez 1-0
’26 Berghuis 2-0
’44 Brobbey 3-0
’59 Brobbey 4-0