Bosz geniet van 16-jarige De Ligt: ‘Ik vond hem de beste bij Jong Ajax’

0810deligt

Peter Bosz was tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Roda van zaterdagavond complimenteus over Matthijs de Ligt, die afgelopen maandag debuteerde als 16-jarige bij Jong Ajax.

‘Ik vond hem persoonlijk maandag de beste bij Jong Ajax. Hij is pas 16, maar speelt al als een volwassen verdediger. Hij ging mee naar het trainingskamp omdat Sanchez en Westermann er toen nog niet bij waren. Op basis van zijn kwaliteiten hebben we hem er nu bij gehouden. Het zal er nog wel van komen dat hij naar Jong Ajax gaat. Hij zal nog wel een terugslag krijgen, dat is normaal en hoort er bij. Ik wil hem nu niet geforceerd gaan brengen. Zijn tijd gaat komen, zijn carrière is nog heel lang. Maar ik geniet van hem, een echte verdediger’, aldus Bosz.

Bron: Ajax.nl

Related posts

46 Comments

    1. rickert

      Ik hoop inderdaad ook dat ze hem snel meenemen. niet perse om minuten te maken, gewoon om het even te proeven. Overigens ook tof hoe Bosz even de tijd neemt om hem te complimenteren!

      1. HURBIE

        Echt een groeibriljant zuinig op zijn
        Echt zo’n speler die heel snel door die buitenlandse aasgieren word weg gekaapt

  1. dickst14

    Als verdediger echt een groot talent. passeert ook tegenstanders of ze er niet staan. Heel all round en verschrikkelijk goed.

  2. Mooi

    Als de trainer nu al vol lof is en nog maar 16 jaar dan mag je wel zeggen dat het een talend is.mooi om te horen.

        1. Ajax nr 1

          Haha hé Hurbie ik weet niet hoe je het gedaan heb maar gefeliciteerd met je 1ste plaats qua likes. Zo sta je er 5000 achter en zo sta je er 100 voor. Maarja dat kan ook niet anders als je zoveel verstand van voetbal heb 😉

  3. JohnDoe77

    Mooi! We kunnen in de verdediging de komende jaren vast ook het nodige aan aanwinsten uit eigen jeugd gebruiken!

  4. -buitenkantje rechts-

    Vreselijk groot talent.. Is alleen nog onverantwoord om hem nu al te brengen.. Even 2-4 jaar nog wachten.. Afhankelijk van zijn verdere ontwikkeling. Hij moet op internationaal niveau ook meekunnen.

  5. AFCA my World

    Een echt groeibriljantje,helaas hebben grote buitenlandse clubs dat ook al in de gaten,maar is hij hopelijk slim genoeg om voorlopig te blijven !

  6. Amoebe

    Wat ik zo bizar vind is dat er tegenwoordig alleen maar verdedigers en middenvelders zich als talenten aandienen!

    Vroeger waren dit altijd spitsen en vleugelspelers…..hoe zou dit toch kunnen???

    1. Ajax nr 1

      Als spits moet je geboren worden en veel laten pingelen in de opleiding Amoebe. Het voetbal Is tegenwoordig zo ontwikkeld door de kenners dat je als spits moet meeverdedigen. Dat gaat ten kosten van de ontwikkeling van een spits qua aanvallende kwaliteiten te ontwikkelen. En daar komt bij dat het makkelijker Is om een aanvaller te leren verdedigen dan een verdediger aanvallen te leren.

  7. Wembley71

    Nou,nou rustig maar aan voordat je het weet wordt ie straks weer te “ligt” bevonden ??

  8. KBouter

    Uitzonderlijke talenten hebben geen leeftijd nodig, zó oud waren Cruijff, Bergkamp ook niet. Wat goed is komt snel.

  9. EugAjax

    Veltman verkopen en De Ligt toevoegen aan selectie. Wat goed is komt snel en is meteen signaal naar opleiding toe dat nivo omhoog gaat want een 16 jarige die goed genoeg voor selectie zou zijn doet terugdenken aan tijden Seedorf, Cruijf en nog vele meer.

  10. imoJC

    En dan meteen vol aan de bak op de plek van Veltman? Of wil jij een centrum met Sanchez en 4gever/Westermann. Ik niet in ieder geval.

    1. -buitenkantje rechts-

      De ligt nog ff laten rijpen imoJC.. Groot talent, maar nog te jong. Misschien af en toe een invalbeurtje als we met 5-0 voor staan.

        1. -buitenkantje rechts-

          Zou erg stom zijn hem nu te verkopen.. Prima verdediger die op meerdere plaatsen uit de voeten kan..

      1. quadsboy

        Juist dat bedoel ik niet als die andere een goed gevoel geven,dan na ern foutje helemaal weer terug gaan zetten

  11. Ajax_the_best

    Mooi dat er inderdaad weer een goed talent rondloopt bij ons. Inderdaad minuten maken als het kan in het eerste. Succes!

  12. KBouter

    Ik zie nog aankomen dat Bosz Sanches en Riedewald in het centrum stalt en Bazoer op 6.Sanches is rechtsbenig en Riedewald is linksbenig. En ik schrijf Westermann nog niet af op 1 wedstrijd, al die gasten die nu zo negatief over Westermann zijn, waren dat ook allemaal over Christiaan Poulsen. Veltman gewoon bij de selectie houden, nog niet verkopen. Goede back-up voor als Sanches basisplaats krijgt en voor Tete.

  13. quadsboy

    Mooi goed dat we nog zo’n diamand hebben,laat lekker wat ervaring bij jong ajax,dan stroom je volgend seisoen lekker aan maar voor nu gewoon elke week een basis pakken in de 2e elke week lekker voetballen

Comments are closed.