Heitinga wil graag terug naar Ajax

JohnHeitinga0906
John Heitinga lijkt de cirkel rond te kunnen maken. Ajax heeft de deur opengezet voor de 87-voudig international, die een rentree in Amsterdam ziet zitten. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag eens terug te keren”, aldus de verdediger tegenover De Telegraaf. De 31-jarige routinier denkt nog een meerwaarde te hebben. „Het is nu aan mijn zaakwaarnemer en Ajax om te kijken wat de mogelijkheden zijn”. Dat gaat op korte termijn gebeuren. „Aan het einde van deze week is er een gesprek”, bevestigt directeur voetbalzaken Marc Overmars de interesse in de verliezend WK-finalist van 2010.

Heitinga is populair bij de supporters al zijn sommigen van hen nu sceptisch over zijn toegevoegde waarde. Er lijkt voor hem nu een soort van Ooijer-rol weggelegd. Hij speelde tussen 2001 en 2008 voor Ajax 152 competitieduels waarin hij 17 keer scoorde. Medio 2008 tekende hij bij Atletico Madrid. Daarna kwam hij vijf jaar uit voor Everton en één seizoen voor Hertha BSC. Dat laatste jaar was mede door de trainerswissel in Berlijn geen succes.

Bron: De Telegraaf

Related posts

49 Comments

  1. aliajax

    Welkom, naar hebben vooral scorend vermogen nodig.
    Afgelopen seizoen minst gepasseerde defensie, maar een Ajax-onwaardig laag aantal doelpunten vóór !

    1. Dinandd1994

      Minst gepasseerde defensie? Minste tegengoals door een uitstekend keepende cillessen. De verdediging was vaak 3x niks

      1. steddie eddie

        ik vind veltman een topper voor de winterstop zwak maar een sterke 2e seizoenshelft gespeeld hoor

        1. Dinandd1994

          Dat klopt idd wel. Heeft op het einde punten gepakt, maar de rest bakte er vrij weinig van… Riedewald was af en toe wel goed, maar moisander en boilesen waren toch echt het dieptepunt..

    2. BarreGerco

      Mee eens maar als je ook (centrale) verdedigers hebt die ook op kunnen komen zoals een Heitinga, of toendertijd een Vertonghen, om de boel open kunnen gooien of af en toe een pegel van afstand op doel te geven kunnen de spitsen in stelling er meer ballen in frommelen. Wetende dat een goede verdediging de beste aanval is is dit toch een goede zet..

  2. Ajacied407

    Eigenlijk ben ik niet zo’n voorstander van Heitinga, omdat we ook Europees iets willen betekenen. Voor de Eredivisie is hij nog bruikbaar. Ten slotte heeft hij een echt Ajax-hart.

    Welkom terug Johnny!

    1. quadsboy

      Eindelijk iemand die het goed snap op je Ouwe dag is Ajax het beste voor je

    2. FdB=Ajax

      Ik ben fan van de persoon Heitinga, echt een Ajacied. Maar misschien kun je in dit geval beter Vlaar ophalen, is ook gratis.

  3. Ruben

    Betere ervaren spelers zoeken het ergens anders in Europa, ergens waar meer geld valt te verdienen. Heitinga is echt niet minder dat moisander verwacht ik. Ik verwacht niet dat Ajax grotere spelers aan gaat trekken !

    1. Indojood

      Eens. We moeten realistisch zijn. Ik zie hier ook mensen die top verdedigers verwachten.

  4. suske

    wel beetje achterhaald nieuws mannen…. ajax shiwtime en nu.nl hebben dit al eerder vermeld….. verder ziek hem graag komen!!! iddd zoals al eerder vermeld verwacht geen grote aankopen…. ben wel benieuwd naar de evaluaties met dijks en de beloofde spits of een echte ajax buitenspeler. ….. of houd ajax zich nu om te kijken hoe het technisch hart en de rvc zich nu gaan opstellen? ?? want dan zijn we wel te laat voor iets leuks …

  5. KAOLO_JOKER_WZAWZDB

    Haal hem terug Ajax!! Die jonge lui heeft zo een speler nodig met zekerheid! Heitinga zal ze even goed aanpakken en aansturen. IKZEGDOEN!!

  6. Velibor

    Hoop dat dit dan doorgaat is tenminste iets en nou misschien nog een spitsje erbij en dan nog een paar oplevingen vd huidige selectie en of jeugd en dan krijgen we vast een mooi seizoen

  7. Velibor

    Wens jullie een paar weken gezonde en leuke transferweken toe , ik ga fijn een dag of tien ertussenuit richting spaanse zon! Toedeloe.

  8. GeefAjaxZijnGezichtTerug

    Oh Johnny zing een liedje voor mij alleen! Oh Johnny want voor mij ben je nummer 1!!

    1. AFCA my World

      Hou toch op met dat zing een liedje,voetballen moet hij,en de nummer 1 van Ajax is met afstand Cillissen !

  9. pacotaco

    31 moet nog paar jaar ee kunnen hoor!! ERVARING. laat maar komen kunnen Wij goed gebruiken

  10. Geroldkohlen

    heitinga laat zien wat het betekent om een ajax hart te hebben, daar kan raffie nog wat van leren!!

  11. Ajax nr 1

    Ik snap dit ook eigenlijk weer niet. Ik wil wel graag zelfs maar mijn zaakwaarnemer moet de mogelijkheden bekijken. Uhhh ik denk nu dat hij niet komt want wie is de baas hij of de zaakwaarnemer. Pfff wordt er al weer moe van

  12. AjaxSteenwijkxxx

    misschien heeft het er mee te maken dat hij na het voetbal in ajax een baan wilt ? dus nu kunnen voor een basis plek. wanneer het voetballen gedaan is een baan in ajax te hebben

  13. AjaxBarcelona

    Beste redaktie, is het ook mogelijk emt updates te werken i.p.v. elke keer een nieuw topic over hetzelfde onderwerp? Een topic met update kan je ook gewoon weer bovenaan plaatsen. Scheelt gigantisch veel dubbele, driedubbele en zelf vierdubbele opmerkingen.

    1. Ajax nr 1

      Is de plek op de Redaktie nog vrij? Ik zei toen al eens misschien iets voor AjaxBarcelona:-)) lijkt mij een prima optie.

        1. Ajax nr 1

          Haha dat doen ze tegenwoordig allemaal adviseren. Dat is in de mode bij AJAX. De adviseurs zijn bijna niet meer te tellen. 🙂

  14. Bram ajax

    Juist!! Heitinga is baas en zal zeker weten de verdediging versterken qua ervaring en kwaliteit! Heitinga is tenminste een echte beuker daar kan de verdediging veel van leren

  15. BarreGerco

    Geen slechte zet om een ‘ouwe rot’ in het Ajaxspel en defensie te zetten! Hopelijk krijgen we weer eens rushes naar voren vanuit de centrale verdediging zoals weleer die vaak de boel open kunnen trekken en niet die trage opbouw vanuit de backs, die vaak tegen de muur op lopen en dan als gevolg in tikkie breed verzanden. Heitinga is een sterke speler die dit kan en met zijn ervaring Veldman kan mee trekken!

    Ik zou het niet erg vinden als hij terug komt!

    1. -buitenkantje rechts-

      Zie ik graag komen! Ook al eerder aan gedacht. Wil nog 2 seizoenen vlammen.. Denk alleen niet in de Eredivisie en denk ook niet dat hij past binnen het salarisplafond van €1 miljoen..

Comments are closed.