Ajax en FC Groningen praten over verhuur Zivkovic

ricardo_zivkovic

Ajax is met FC Groningen n gesprek over de verhuur van Richairo Zivkovic, zo meldt Voetbal International. De achttienjarige spits maakte een jaar geleden de overstap van Groningen naar Amsterdam maar kwam afgelopen seizoen niet verder dan tien officiële duels voor Ajax en moest de rest van de voetbaljaargang in het team van Jong Ajax spelen. In de Jupiler League was hij wel goed voor achttien doelpunten.

Frank de Boer liet eerder weten dat Zivkovic het na de zomer moet laten zien. “Richairo moet volgend seizoen laten zien dat hij er klaar voor is. Op dit moment is hij dat nog niet. We willen op elke positie op meerdere paarden kunnen wedden. We gaan straks een lang seizoen tegemoet en daar hebben we een sterke selectie bij nodig”, aldus De Boer

Ajax is achter de schermen al enige tijd op zoek naar een nieuwe aanvaller, daar Kolbeinn Sigthórsson komende zomer waarschijnlijk zal vertrekken. Rafael van der Vaart wordt gezien als een mogelijke kandidaat.

Bron: VI

Related posts

44 Comments

  1. JCruijff

    Ik adviseer om direct te verkopen. Maak salariskosten vrij voor een aankoop die direct inzetbaar is in de spits. Iemand met ervaring, kopkracht en Ajax gogme.

    1. Jojik98

      Ik denk dat een verhuur juist goed is, bij Groningen speelt hij Europa league en kan hij ervaring opdoen in de eredivisie en dan het jaar daarna concurreren met milik

      1. JCruijff

        Neen ik zie in hem geen Ajax spits. Hij heeft de mentaliteit niet om te slagen bij Ajax. Wij leggen de lat op het hoogste punt voor NL begrippen. Daarom heb ik ook geadviseerd om minimaal 6 spelers uit de huidige selectie te lozen. Deze jongens kunnen gewoon het nivo niet bereiken wat Ajax nastreeft. Jammer maar zo is het. Kijk naar de A1 van afgelopen 2 seizoenen. Bij een aantal jongens uit die selectie zit het er wel in. Dat hebben ze ook bewezen in de Youth League en tijdens de 2 internationale toernooien op de Toekomst. Zij weten wel wat er vereist is om te slagen bij Ajax. Voetballen doe je voor 60% met je hoofd en de rest met je benen. Je moet nadenken voordat je de bal ontvangt en al weten wat je er vervolgens mee gaat doen om het team aan het voetballen te houden in voorwaartse richting. Dat is gogme en valt bijna niet te leren. Veel A1 spelers bezitten dit gogme gelukkig. Ajax is dan ook in een unieke positie in NL om zoveel jongens al in huis te hebben.

        1. AjaxBarcelona

          Jij hebt geadviseerd??? Het wordt toch echt wel zielig met je hoor, sorry

          1. SPHAFCA

            Voor dit moet ik je wel een duimpje geven 51, ik ontkom er niet aan. Wat gek die JCruijff

        2. Geroldkohlen

          onzin die jongen word een hele goede en zal een echte ajax spits worden! !! maar hij moet gewoon ook eens een echte kans krijgen!!! niet voor niks topscorder in de jupiler league!!

    2. FrankiC

      Ik neem aan dat de huursom het salaris goeddeels dekt. Ik neem ook aan dat Ajax dus met een ‘grote’ spits bezig is. Verhuur is prima, maar ik betwijfel of hij het ooit gaat redden. Dus zeggen we maar: hij is nog jong

    3. De Ajacied

      Waarom dan vorig jaar al gekocht? Dat vraag ik me af !!!!
      Van een verhuur worden ze vaak beter van hoor pak:
      Daley Blind, Ronald de Boer etc.
      Dus van mij mag het

      1. PvL020

        Men maakt soms verkeerde keuzes, kijk naar Dijks, verkocht en kopen ze nu terug

  2. Spankonovic

    Zonde, nooit echt een eerlijke kans gehad. Kon hij net zo goed bij Groningen blijven

  3. ajaxpers

    Maar zeker geen vd vaart!
    Alles wat enigszins lastig gedrag vertoont hoeft niet meteen verkocht te worden. Laten we nuchter blijven en niet alleen van een voetballer verwachten dat hij een ideale schoonzoon is. Het zijn juist die vervelende klootzakken die buitengewoon veel talent hebben.

    1. arjan89

      helemaal mee eens, verkoop kolbein gewoon en haal een echte spits ipv vd vaart, al komt die zet die dan op nummer 10 positie en niet in de spits

      1. Velibor

        Inderdaad je kunt niet alleen gokken op een oud paard,verloren jaar voor zivko en voor Ajax jammer en ik zou zeggen laat het maar weer eens zien in Groningen dan en Ajax moet gewoon een dikke spits halen of huren want de rest komt eraan of zit op vinketouw.

  4. Rood wit hart

    Net als dijks 2 jaartjes op eredivisie niveau laten rijpen komt goed

  5. bobin

    raar hij speelde toch bij jong Ajax om het Ajax systeem onder de knie te krijgen
    Ik neem niet aan dat als hij verhuurd word beter word in het Ajax systeem

  6. Joeguh9

    Die jongen heeft een chronisch gebrek aan mentaliteit! Niet verkeerd om even een stap terug te doen om te beseffen hoe groots Ajax is. Kan hij alleen maar beter van worden!

  7. AjaxBarcelona

    Apart om te lezen dat er mensen zijn die zeggen dat hij geen kans heeft gehad. Met het ondertekenen van het contract verleden jaar kreeg hij DE kans. Die heeft hij vervolgens zelf op diverse manieren knap lopen verzieken. Op het moment dat hij de poort binnenkwam bij Ajax dacht hij naar alle waarschijnlijkheid: zo, dat is binnen, dat is geregeld. Vervolgens lapt hij regeltjes aan zijn laars, start hij bij Jong Ajax als irritant mannetje in het veld, vergooit zijn kansen bij Jong Oranje en dan blijven er mensen die zeggen: Frank kan niet omgaan met lastige jongens.
    Nee, Zivkovic kan niet omgaan met een contract bij Ajax.

    Als hij nog enigszins een kans van slagen wil hebben is verhuur voor minimaal een half jaar een hele goede optie.
    Als hij vervolgens de ballen uit zijn broek loopt en zich op een volwassen manier gaat gedragen is terugkeer na de winsterstop of volgend seizoen een optie.

    Zivkovic jongen, je hebt je kansen om komend seizoen als eerste spits er te staan in mijn ogen zelf om zeep geholpen. Maak nu de keus: wil je slagen in het voetbal, ga je dan inzetten en anders veel succes bij een of ander provincieclubje

  8. SPHAFCA

    Eerste wedstrijd van het seizoen ; Ajax – Groningen 0-3. 3x Zivkovic, kan frankie meteen oprotten

    1. renszo

      Waarom geen regel instellen dat eigen verhuurde spelers niet tegen de eigen club mogen voetballen. Scheelt een hoop kwaliteit en je verzwakt alleen de tegenstander als ze tegen Ajax voetballen. Mag hij er weer 3 tegen 010 inschieten.

      1. AjaxBarcelona

        Waarom angst voor een verhuurde speler? Als hij top is ga je hem niet verhuren want dan staat hij in de basis bij je eigen elftal.

        1. renszo

          Waarom? omdat bijna iedere gehuurde speler te allen tijde wat toevoegd aan de club die hen huurt. Remember jan Vertonghen die voor RKC scoorde en Ajax op 1 doelpunt na geen kampioen werd…..

    1. AjaxBarcelona

      Als hadden geweest is, is hebben te laat oftewel niet zeuren over gedane zaken.

  9. Valentino

    Lekker een jaartje rijpen bij Groningen. Blind kwam er ook beter van terug. Ook mooi ervaring opdoen in de Europa League. Goede zet.

  10. Slingertje.

    Meteen verkopen en je verlies op de koop toenemen want dit mannetje gaat alleen maar voor meer problemen zorgen.

  11. Geroldkohlen

    verhuur is het beste! dan het daar laten zien! dan wordt hij het seizoen daarop topscorder in ajax 1!!

  12. -buitenkantje rechts-

    Hij moet gewoon speeltijd krijgen op eredivisie niveau. Niet bij jong Ajax. Hij moet het het komende seizoen laten zien volgens Frank de Boer. Waar dan? Bij jong Ajax? Verhuur is nu de enige optie zolang hij bij Frank de Boer geen speeltijd krijgt. Ik vind het trouwens onzin dat hij er niet klaar voor zou zijn. Hij scoorde bij Groningen en nu in jong Ajax aan de lopende band. Hij is niet voor niets gehaald voor 3 miljoen. Gewoon opstellen die jongen en mee laten doen met de groep. Nee, liever hopen dat het van der Vaart behaagt een handtekening te zetten en hem in de spits te zetten.

  13. AjaxBarcelona

    Plaats ik na minimaal een uur een reactie krijg ik als mededeling ….. rustig aan ?????????? Ik plaats te snel ?????????? Graag hoor ik van de site hoeveel tijd er tussenr eacties moet zitten, ik kan het niet terugvinden.
    1,5 reactie per dag? Tussenpozen van 6 uur ???

  14. Ajax nr 1

    14.07= 1 14.10=2 14.11=3. Haha klok kijken is ook een vereiste hoor Barcelona

  15. Ajax nr 1

    Met Zivkovic kunnen ze inderdaad niet omgaan. Ik denk ook dat het hem naar zijn bolletje is geslagen. Het zou ook zonde zijn om hem helemaal van de baan te schuiven.Je kan zien en voelen dat Zivkovic goed kan voetballen. Daarom is het maar goed dat ze hem nog een jaartje verhuren. En dan leren wat wel en niet kan. Ik weet ook dat er jongens zijn die zich voor jong Ajax en voor Ajax 1 veel te goed vinden dus geef ze stof tot nadenken en als ze dan nog niet willen leren kan je ze altijd nog verkopen.

  16. Hazez

    Dijks weg doen weer terug halen zivkovic halen jaar erna weer verhuren vdvaart proberen te halen voor in de spits ???? Raar verhaal is het aan het worden …

  17. Remco425

    Aan de ene kant zeg ik goed, kan hij veel wedstrijden op het hoogste niveau spelen. Aan de andere kant, jammer, ik hoopte dat hij zijn lesje eens geleerd had en meer kansen zou krijgen in het 1e

Comments are closed.