De Boer: ‘Spitspositie tegen Excelsior is nog geheim’

0301psv-ajax_elghazi_schone

Frank de Boer wilde vrijdagmiddag tijdens de persconferentie niks prijs geven over wie hij zondag tegen Excelsior in de spits zet nu zowel Kolbeinn Sigthórsson als Arek Milik ontbreken wegens blessures. ‘Dat is nog geheim’, zo vertelde de hoofdtrainer tijdens zijn perspraatje. Het lijkt te gaan tussen Lasse Schöneen Anwar El Ghazi. ‘Arek is er zondag sowieso niet bij. Donderdag (tegen Dnipro, red.) misschien wel. Verder ontbreken ook Viktor Fischer en Niki Zimling nog. Met Viktor gaat het steeds beter.’

Richairo Zivkovic zal, ondanks dat hij wel bij de selectie zit, niet in de basis starten tegen Excelsior. Met achttien goals in twintig wedstrijden is Zivkovic de productiefste speler van Jong Ajax en bijna topscorer van de complete Jupiler League. De Boer is duidelijk: “Hij doet het goed, maar laten we niet vergeten dat hij nog A-junior is. Het scoren zit wel goed bij Jong Ajax, maar er zijn ook veel verbeterpunten. Het meevoetballen en het tactische gedeelte kan beter, maar dat weet hij zelf ook. Ik denk dat Richairo nu beter begrijpt: het is nog niet goed genoeg voor een basisplaats bij het eerste. Zo duidelijk zijn we.”

El Ghazi verving Milik in de punt van de aanval toen laatstgenoemde uitviel tegen PSV en deed dat naar behoren. ‘Ik heb Anwar complimenten gegeven voor zijn spel. Hij heeft heel veel kwaliteiten. Naast zijn snelheid en dribbels kan hij ook balvast zijn. Dat wist ik al, want in de A1, voordat hij werd overgeheveld naar het eerste elftal, heeft hij ook vaak in de spits gespeeld. Door zijn lichaamsbouw en -lengte kan hij een aanspeelpunt zijn. Uit de gesprekken met hem proef ik wel dat hij zelf het liefste op de positie van rechtsbuiten speelt.’

‘Een kwaliteit van Anwar is dat hij iets kan forceren, ook als het totaal niet loopt’, legde De Boer uit. ‘En hij dwingt af dat hij altijd op de goede plek staat, hij is altijd voor de goal te vinden’, looft De Boer El Ghazi’s specifieke spitskwaliteiten.

Eerder in het seizoen durfde De Boer Kishna en El Ghazi nog niet tegelijk vanaf het begin van een wedstrijd te laten spelen, maar beiden laten inmiddels zien een constant hoog niveau te kunnen halen. ‘In het begin konden ze allebei geen negentig minuten spelen op het hoogste niveau. Dan wist ik al van tevoren dat ik een wissel kwijt was. Bovendien rendeerde Lasse Schöne goed op de buitenkant.’ Het heeft er dus alle schijn van de El Ghazi als spits start en Schöne vanaf rechts.

Related posts

26 Comments

  1. Mooi

    Ik vind dat het maar erg vreemd gaat op het ogenblik het lijkt wel of we een finale moeten spelen o ja we hebben nog wel een goede spits bij het tweede elftal .

          1. AFCA my World

            Slaat meestal nergens op,in ons vak zwam je ook altijd veel onzin in de ronde

  2. slm020

    voor alle duidelijkheid Zivkovic speelt de rest van het seizoen bij JONG AJAX

    1. f-side64

      echt dom van de boer ziv heeft meer goals gemaakt in jong ajax dan Kishna el ghazi siggi en milik samen in het 1ste.

      1. Dinandd1994

        Dat komt omdat zivkovic t hele jaar in de spits staat, en el ghazi, kishna, siggi en milik 100x worden gewisseld, en niet 20 wedstrijden non stop hebben gespeeld. En het niveau in de jupiler league is een stuk lager.

      2. Dinandd1994

        En kishna en el ghazi zijn buitenspelers. Die moeten de voorzetten geven en acties maken, niet intikkertjes maken

  3. pacotaco

    Een schande dat zivkovich niet eens bij de selectie zit. je enige fitte spits !!!
    geen basis Is al erg zat. Maar niet eens bij de selectie is echt zeer raar

      1. Emilio4Ajax

        De Boer is niet gek bezig. Hij houdt nu al rekening met volgend jaar en denkt ook al aan volgende week, EL. 😉

  4. toonvs

    Frank blijft door dromen jongen. Zet gewoon Zivkovic er in. Lekker eigenwijs doen Frank.

  5. ollie90

    Fuck dat man! Ze gaan zivkovic kapot maken. Die jongen moet gewoon in de basis beginnen en geen flauwe smoesjes.

Comments are closed.