Sigthorsson krijgt dispensatie van KNVB voor duel Jong Ajax, Milik en Zivkovic niet bij selectie

sigthorsson

Kolbeinn Sigthórsson heeft van de KNVB dispensatie gekregen. Door de maatregel kan de spits maandagavond met Jong Ajax meespelen in het duel met Almere City. Sigthorsson zal daarom ook ontbreken aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. 

Uit een analyse van vorig seizoen blijkt dat het meespelen van een speler van het eerste elftal geen invloed heeft op de sportieve kansen van de tegenstander. Sigthorsson keert terug van een blessure en moet volgens Frank de Boer eerst weer speelminuten maken alvorens hij weer tot de eerste selectie behoort. Ajax mist zondag tevens Arek Milik wegens hamstringklachten.

Zivkovic
Richairo Zivkovic zal ook geen deel uitmaken van de selectie voor de wedstrijd tegen Excelsior. Frank de Boer legt tijdens de persconferentie uit dat alles nog net iets beter moet bij de spits. ‘Het scoren zit wel goed bij Jong Ajax, maar er zijn ook veel verbeterpunten, en dat is met name op tactische punten maar dat weet Richairo zelf ook heel goed.

Bron: De Telegraaf

Related posts

32 Comments

  1. Lukoki4

    je koopt iemand die snelheid en techniek heeft en vervolgens wil je m omscholen tot aanspeelpunt, past niet in het huidige beleid

  2. toonvs

    Lekker een spits die veel doelpunten maakt niet mee nemen onbegrijpelijk. Doelpunten maken is belangrijkste in het voetbal. Heb je er een die ze maakt laat je hem thuis. Daarom staan we tweede met weinig doelpunten voor. Ik heb liever een spits die doelpunten maakt dan een spits die zich de pest pokken werkt en de kansen mist. Ga zo door Frank.

  3. jojocoolio

    Krijg steeds meer een anti gevoel voor de Boer…. Geef die jongen een kans… Als of die twee dweilen aan de buitenkant niets te verbeteren hebben…

  4. Mooi

    Ik kan niet begrijpen voor welk termijn Zivkovic is gehaald maar in deze situatie dat hij niet eens het vertrouwen krijgt om eens een keer in de basis te starten is wel zorglijk ik heb respect dat hij daar zo rustig onder blijft hij is gewoon een goede spits die je nu moet gaan gebruiken niet langer wachten.

  5. Ramon1

    Frankie zal zn redenen wel hebben en el ghazi zal wel in spits starten hoop ik dan , en van mij mag schond ook wel is op het middenveld

  6. Revolucion de terciopelo

    Eerst is het weer vreugde kreten dat Frank nog een jaar blijft en nu lees je weer dat hij er niks van snapt. Onze vriend Zivko heeft nog steeds last van foute tweet trekjes en heeft ook geen afstand genomen van de uitlatingen van zijn zaak waarnemer. Dit zijn zaken die meespelen in het volwassen worden. Dit moet hem duidelijk maken dat het voetballeven uit meer bestaat dan alleen op gras rondlopen. Maw dit is een deel van zijn opvoeding. Ajax hecht heel veel waarde aan het gedrag naast het veld. Hierover is ook veelvuldig contact met ouders.

    1. Mooi

      Ik hoop toen ze Zivkovis haalde dat ze niet over een nacht ijs zijn gegaan zijn kwaliteiten en zijn min punten en daar moet de de trainer mee werken en vertrouwen geven anders was het beter om hem niet te halen ,volwassen wordt hij als hij op het hoogste niveau speelt.hij is geen kleuter meer

  7. robskuuh

    Die jongen verdient een kans als 3e spits op dit moment.. Doet het goed bij jong ajax En dan nog buiten de selectie houden.. Niet echt motiverend frank!

  8. Revolucion de terciopelo

    Als Zivko als een grote jongen behandeld wil worden dan moet hij zich er ook naar gedragen. Dit is gewoon een goede leerschool. Je eigen kinderen geef je ook niet klakkeloos hun zin toch? Daarnaast, zoals al vaker hier is aangegeven, hij wist vantevoren exact waar hij aan begon.
    Overigens excuus voor de verkeerde vergelijking mbt de zaakwaarnemer. Dat was Kishna uiteraard. Daar merk je ook bij Frank dat hij hem regelmatig terugfluit. Dat hebben die jongens op die leeftijd keihard nodig anders worden ze zo verwend als wat.

  9. Pazuzzu

    Frank heeft veel, heel veel goeds gedaan maar soms heeft ie een bord voor zijn hoofd en wil hij ook al is hij fout niet van mening veranderen. Bv Vermeer te lang hebben laten staan. Andersen maar kans op kans blijven geven, nu weer Zitkovic kalt stellen. Natuurlijk blijft hij stilstaan. Hij wordt steeds meer gedemotiveerd en ook nu geen plek voor hem op de 9. Onbegrijpelijk. Ook is de invloed op de 2e helft door wissels ed zodat het spel verbeterd niet meer zichtbaar. Als Ajacied is het duidelijk (voor mij dan) dat er 1 of 2 gerichte aankopen moeten komen in de defensie willen wij niet verder afglijden. Ipv Duarte bv wel Tadic halen. Hij had ons waarschijnlijk wel de volgende CL ronde gebracht en dus zijn extra kosten in hoogstens 2 seizoenen vereffend. En dan ook nog met winst naar bv Engeland verkocht hebben. Onderkant EL is niet des Ajax. PieZ

  10. toon61

    deze jongen wil volgend jaar eerste spits zijn bij ajax ,nou dat gaat niet gebeuren ,spelers kopen en dan niet op stellen ,omdat hij zogenaamd nog veel moet leren ,waarom koop je hem dan ,hij scoort bij het leven ,daar is hij voor gekocht ,ik snap het echt niet .
    Wil je deze jongen houden zal hij moeten spelen ,let maar op dat hij weg wil uit amsterdam ,omdat hier slecht mee word omgegaan .

  11. Revolucion de terciopelo

    Het is echt ongelooflijk hoe slecht Ajax supporters op de hoogte zijn van de visie van Ajax op jeugdspelers. Het begint al heel jong. Ajax doet van alles maar als ze op school niet presteren ….. doei. Ajax wil voorkomen dat jonge spelers alleen vanwege hun voetbal kwaliteiten met hun hoofd in de wolken gaan lopen. Zivco is zo’n risico geval net als Kishna. Als Zivco alles naast het voetbal doet wat hij moet doen had hij tegen Excelsior gewoon in de basis gestaan. Geen enkel probleem. Zivco moet niet alleen met voetbal nog veel leren maar vooral naast het voetbal. Daar zorgt Ajax voor. Bevalt hem dat niet …… simpel geval van wegwezen dan. Bevalt hem dat wel dan ligt er een mooie toekomst voor hem in het verschiet. Wat is zo verschrikkelijk jammer vind is dat er zoveel supporters zijn die niet de moeite nemen zich echt in hun club te verdiepen maar per wedstrijd lekker op het internet hun mening lopen te schreeuwen die negen van de tien keer kant nog wal raakt. Zo dat wilde ik even kwijt.

  12. toonvs

    Hij zal toch moeten spelen om fouten te maken en daar van te leren jongen.Ajax 1 en tussen jong Ajax zit een groot verschil en aan dat niveau zal hij toch moeten wennen. En als hij een moeilijke jongen moet Frank er maar leren mee omgaan. Zelf was hij ook de makkelijkste als voetballer.

    1. f-side64

      Ik snap het niet waarom ziv dan gekocht ? terwijl milik en die ijs pegel geblesseerd zijn en ziv is echt 2 klasse beter dan siggi ook al heeft ziv soms wat nare trekjes maar dat heeft zlatan ook

  13. Toppertje

    Als jij blijkbaar over meer informatie beschikt waarom hij niet speelt dan zou het prettig zijn als je dat met ons deelt. Erg concreet word je namelijk niet. Naast zijn schoen lopen, niet zijn best doen e.d. zijn zaken die we al eerder in de media hebben kunnen lezen en daar hoef je je niet echt voor in de club te verdiepen zoals jij dat wel blijkbaar gedaan hebt. Zo dat wilde ik even kwijt.

  14. delano2101

    Misschien Klaassen in de spits en schone op het middenveld Klaassen is sterker in de lucht en goed aanspreekpunt schone is overigens geen spits

  15. Bolle Ron

    Het zal me niets verbazen als die Zivkovic deze zomer weer vertrekt bij Ajax. Of misschien moet Ajax hem toch maar een jaartje verhuren.

    1. gianni_ajax

      Mij zou dat heel veel verbazen aangezien hij een contract heeft dat afloopt in 2019 en Ajax hem niet kwijt wil.

Comments are closed.