Eventuele transfer Conceição voor of na 15 juli kan Ajax 1,5 miljoen euro schelen

Geïnteresseerde clubs hebben tot 15 juli de tijd om Conceição voor dertig miljoen euro op te pikken. Ajax ontvangt 10 procent van de wint bij een eventuele uitgaande transfer van 21-jarige aanvaller van FC Porto. Dit komt neer op een bedrag van bijna twee miljoen euro. Conceição keerde een jaar na zijn transfer naar Ajax weer op huurbasis terug bij Porto, dat hem eerder voor vijf miljoen euro verkocht. De Portugese topclub activeerde de koopoptie enkele weken geleden, waardoor de vleugelspits voor 10,5 miljoen euro definitief vertrok uit de Johan Cruijff ArenA.

De tweede periode van Conceição bij Porto is mogelijk van korte duur, daar er volop interesse in de Portugees international. Bayern München zou hem op het verlanglijstje hebben staan. Conceição ligt nog tot medio 2029 vast bij Porto, maar is door clausules in zijn contract een interessante optie.

Na 15 juli heeft Conceição een afkoopclausule van 45 miljoen euro. Ajax moet hopen dat geïnteresseerde clubs dus later toeslaan, want indien deze clausule wordt geactiveerd wordt er 3,45 miljoen euro bijgeschreven, bijna 1,5 miljoen meer dan VOOR 15 juli.

Related posts