‘Ajax wil meewerken aan vertrek Van den Boomen naar Spanje of Frankrijk; Speler zelf wil niet weg’

Branco van den Boomen gaat mogelijk toch vertrekken bij Ajax, zo meldt althans De Telegraaf dinsdag. De middenvelder is door Francesco Farioli niet op de transferlijst geplaatst en de trainer gaf eerder aan hem te willen behouden, maar door interesse uit Spanje en Frankrijk komt een transfer mogelijk toch op gang. Eerder werd nog gemeld dat Van den Boom een van de drie aankopen van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat is die Ajax wil behouden.

Ajax wil namelijk liefst negen van de twaalf aankopen van de vorige transferzomer verkopen. Alleen Diant Ramaj (22), Sivert Mannsverk (22) en Branco van den Boomen (28) kunnen langer blijven in de Johan Cruijff ArenA. Nu blijkt Ajax, althans volgens Telegraaf watcher Mike Verweij, toch bereid mee te werken aan een eventuele transfer van Van den Boomen, omdat de club de transferopbrengsten goed kan gebruiken. Bovendien is Van den Boomen voor Farioli geen beoogde basisspeler voor komend seizoen: op alle posities op het middenveld ziet Farioli een beter alternatief.

Volgens de berichtgeving van Verweij heeft een aantal clubs uit zowel Frankrijk als Spanje zich gemeld bij Ajax én de middenvelder om te spreken over een eventuele transfer. Om welke clubs het precies gaat, is vooralsnog onduidelijk.

Van den Boomen reageerde na afloop van het dinsdagavond gewonnen duel tegen Sint-Truiden (4-0)  op alle geruchten. “Ik ben een beetje verbaasd door de vraag, maar in principe is dat niet de insteek”, reageert Van den Boomen op een mogelijk vertrek bij Ajax. “Maar we weten dat in de voorbereiding van alles kan gebeuren.” Van den Boomen wil vooral veel minuten maken. “Als dat bij Ajax is, is dat voor mij de beste optie. Voor nu vecht ik voor mijn plek. Ik heb het gevoel dat ik dicht tegen een basisplek aanzit. Voor mij is er geen reden om weg te gaan. Er zijn best veel jongens die vorig jaar niet alles gespeeld hebben. Iedereen is aan het kijken of hij kan spelen. Maar als je van het spelletje houdt, ga je wel voor speelminuten. Ik ben benieuwd wat er gaat komen.”

Ajax speelt met een andere tactiek dan vorig jaar. Van den Boomen vindt de eerste weken onder Farioli ‘intensief’. “Vooral tactisch. We krijgen veel informatie. Maar dat is alleen maar goed. Het zijn harde trainingen.” De middenvelder legt uit waar het verschil zit. “Als we druk zetten komen we nu één-op-één, omdat we doorstappen. Vorig jaar hielden we vaak iemand over. Dat is een groot verschil, je komt meer in de duels. Aanvallend zijn er andere patronen. Voor mij is dat wel lekker. Als je bij het druk zetten goed kantelt vanaf de andere kant, is er nog steeds niks aan de hand. Daardoor kan je makkelijker druk krijgen op de tegenstander. Hoe hoger we staan op het veld, hoe beter. Ik denk dat als we als team hoger staan, we meer kunnen creëren. Hopelijk kunnen onze buitenspelers eerder de bal ontvangen, want daar ligt onze kracht.”

Related posts