EK-succes Oranje zorgt dat Ajax zowel Brobbey als Bergwijn mist tijdens cruciale Europese wedstrijden

Ajax kan tijdens de cruciale Europa League-voorronde tegen het Servische FK Vojvodina (25 juli en 1 augustus) ‘sowieso’ niet beschikken over Brian Brobbey en Steven Bergwijn, zo meldt althans  Tim van Duijn van Voetbal International maandagochtend . Oorzaak is het succes van het Nederlands elftal op het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman plaatste zich zaterdag voor de halve finale van het eindtoernooi. Woensdag 10 juli wacht voor Nederland dan het treffen met Engeland. Ook Steven Bergwijn en Brian Brobbey, de namens Ajax afgevaardigde Oranje-internationals, zijn dan gewoon van de partij. Bergwijn was in twee duels basisklant, Brobbey speelde nog geen minuut dit eindtoernooi.

Bij een overwinning van het Nederlands elftal spelen zij op zondag 14 juli een eventuele EK-finale. “Het ligt in de lijn der verwachting dat vervolgens ook zij een vakantie van twee weken zullen krijgen, voordat ze weer aansluiten bij Ajax”, aldus Van Duijn.

Zodoende zal het treffen met Vojvodina voor beide mannen te vroeg komen. Vermoedelijk mist het Oranje-tweetal beide duels van het tweeluik. Het zijn de eerste twee officiële duels van Ajax met Francesco Farioli als hoofdtrainer.

De Italiaanse oefenmeester kan Nederland echter ook dankbaar zijn. Omdat Oranje Turkije uitschakelde, keert Ahmetcan Kaplan wel spoedig terug op het trainingsveld. Volgens Van Duijn begint de Turkse verdediger 15 juli aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat zou ruim op tijd zijn om eind juli mee te spelen tegen de Serviërs. Ook de twee Kroatische internationals, die de groepsfase niet overleefden, zouden die ontmoeting in principe kunnen halen. Josip Sutalo en Borna Sosa staan, net als Kaplan, ook 15 juli weer op het trainingsveld.

Related posts