‘Borussia Mönchengladbach meldt zich bij Ajax voor Mannsverk’

Sivert Mannsverk staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Mönchengladbach, zo meldt het Duitse BILD. De Noorse spelverdeler werd vorig seizoen door Ajax nog overgenomen van Molde FK. Ajax betaalde destijds zes miljoen euro voor de inmiddels 22-jarige middenvelder. Mannsverk kwakkelde een halfjaar lang met een blessure en worstelde nadien met zijn vorm, net als veel van de twaalf nieuwe aanwinsten van Sven Mislintat.

Mönchengladbach, dat naar verluidt ‘zeer geïnteresseerd’ is in de controleur, zou inzetten op een huurconstructie met een optie tot koop. De 1,85 meter lange Mannsverk ligt nog tot medio 2028 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Mansverk zal zijn debuutseizoen anders hebben voorgesteld. De middenvelder, die in het verleden ook aan Feyenoord gelinkt werd, maakte in de slotfase van de transferwindow de overstap. Vooral zijn debuutwedstrijd was er een om te vergeten. De tienvoudig international kende een dramatische eerste wedstrijd tegen FC Twente en werd na de rust naar de kant gehaald. In dat duel liep Mannsverk bovendien een slepende voetblessure op. Vijf maanden later kwam de Noor pas weer in actie in Ajax 1.

In Ajax’ eerste oefenduel, afgelopen vrijdag met PEC Zwolle (0-1 verlies), begon Mannsverk op de bank. De nieuwe trainer Farioli besloot met Jordan Henderson, Branco van den Boomen en Kenneth Taylor zijn middenveld in te vullen.

Related posts