De Telegraaf: ‘Drastische financiële maatregelen nodig om voortbestaan Ajax niet in gevaar te brengen’

Ajax moet financieel drastische maatregelen nemen om – wanneer de club komend seizoen opnieuw naast een Champions League-ticket grijpt – het voortbestaan van de club niet in gevaar te brengen, zo meldt De Telegraaf. De krant beroept zich op basis van meerdere bronnen bij en rondom Ajax. De club moest al miljoenen euro’s lenen om het afgelopen seizoen de salarissen te kunnen betalen.

Binnen Ajax zou men volgens De Telegraaf beseffen dat het financieel alarmfase één is, zo schrijft de krant. ‘Vooral omdat de door Mislintat samengestelde selectie, waarmee de nieuwe trainer Francesco Farioli van start is gegaan, onevenwichtig is en veel spelers bevat die Ajax op dit moment niet aan de straatstenen kwijt kan. Aan de twaalf spelers die de Duitser aantrok, deelde hij in totaal 59 jaar aan contracten met verplichtingen rond de 150 miljoen euro uit, met salarissen dus die zij elders niet snel zullen verdienen.’

Volgens de krant heeft Alex Kroes inmiddels al de bijnaam Tom Cruise – van de film Mission Impossibe – gekregen. ‘De nieuwe technische man wil niets liever dan zo snel mogelijk Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten inlijven, maar vanwege de donkere wolken die boven de Johan Cruijff ArenA hangen, hebben directie en rvc bepaald dat er pas spelers worden aangetrokken als er uitgaande transfers hebben plaatsgevonden.’

Ajax is zeer beperkt in zijn mogelijkheden, aldus de krant. Bronnen rond de directie van Ajax melden dat van elke 120 miljoen euro die er binnenkomt er 50 miljoen euro uitgegeven mag worden. Verder is het een uitdrukkelijk streven om de post spelerssalarissen met ongeveer twintig miljoen euro terug te brengen.

De Telegraaf schrijft dat men bij Ajax van alle Mislintat-aankopen – op Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk na – af zou willen. Rond die spelers is echter nauwelijks beweging en zodoende wordt een verkoop van Steven Bergwijn niet uitgesloten. Bergwijn zou de ambitie hebben om een stap te maken en kan de technische leiding financiële ruimte verschaffen om de transfermarkt op te gaan.

Related posts