Ajax verliest eerste oefenwedstrijd onder nieuwe trainer Farioli van PEC Zwolle

Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen. Debuterend hoofdtrainer Francesco Farioli verloor zijn eerste oefenwedstrijd met 0-1 van PEC Zwolle. Ajax speelde de oefenwedstrijd op sportcomplex De Toekomst. Farioli koos voor een 4-3-3-formatie en stelde een mix van ervaren krachten en jonge talenten op. Ajax speelde voor het eerst in het nieuwe thuistenue, dat zij eerder op vrijdag presenteerden.

Bekijk hier de samenvatting van het oefenduel tegen PEC Zwolle

Farioli zag Ajax binnen twintig minuten op achterstand komen. Jorrel Hato liet zich gemakkelijk aftroeven, waarna PEC Zwolle in het strafschopgebied naar hartenlust kon combineren. Anthony Fontana haalde van een meter of 16 uit en lepelde de bal in de verre hoek. De van een elleboogblessure herstelde Diant Ramaj stond te ver voor zijn doel opgesteld en moest een antwoord op de inzet van de PEC-aanvaller schuldig blijven.

Halverwege de eerste helft kreeg Ajax voor het eerst een kans toen Jakov Medic na een corner de hoek voor het uitkiezen had. De Kroaat schoot wild over. Op slag van rust was Mika Godts dicht bij de gelijkmaker, maar de Belg krulde de bal nipt naast.

Een ongewijzigd Ajax begon aan de tweede helft, terwijl Johnny Jansen bij PEC zijn hele elftal wisselde. Een druk coachende Farioli zag de Amsterdammers na rust het initiatief grijpen en zijn ploeg de ene na de andere kans creëren. In de 52e minuut faalde Hato oog in oog met de ingevallen doelman Jasper Schendelaar. Ook Jordan Henderson was rond het uur dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging via de vingertoppen van Schendelaar en de paal naast. Uit de hoekschop die volgde kreeg Chuba Akpom het voor elkaar om een bal op 2 meter van het doel te missen.

PEC Zwolle kwam er totaal niet meer aan te pas, maar doordat Ajax kans op kans verprutste, bleef dit zonder gevolgen. Kian Fitz-Jim had de 1-1 in de laatste minuut van de wedstrijd op zijn schoen toen hij alleen op Schendelaar af kon, maar ook hij knalde over.

Zodoende eindigde het duel in een geflatteerde 0-1-nederlaag bij Farioli’s debuut als trainer. Ajax speelt op 25 juli de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, in de tweede voorronde van de Europa League. Het Servische FK Vojvodina is dan de tegenstander.

Ajax – PEC Zwolle 0-1 (0-1)
20. Anthony Fontana 0-1

Opstelling Ajax:
Ramaj, Rensch, Medić, Janse, Hato; Henderson, Van den Boomen, Taylor; Forbs, Akpom, Godts.

Opstelling Ajax vanaf minuut 60:
Pasveer; Gaaei, Gooijer, Baas, Wijndal; Mannsverk, Tahirovic, Hlynsson; Rasmussen, Rijkhoff, Fitz-Jim.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft:
Vermeer, Lutonda, El Azzouzi, Huiberts, Fontana, De Rooij, Reijnders, Reiziger, Van der Haar, Gijselhart, El Allachi.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft:
Schendelaar, El Azzouzi, Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Velanas, Kroeze, Fichtinger, Ruward, Bos en Oukhattou.

Related posts