Seinen op groen: ‘Pablo Rosario moet eerste Ajax-aankoop Farioli worden’

Ajax zou in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uit zijn gekomen bij Pablo Rosario, aldus Voetbal International. Rosario speelde eerder in Nederland voor Almere City en PSV, terwijl hij ook uitkwam in de jeugdopleiding van Ajax. Francesco Farioli kent rosario nog van zijn periode bij OGC Nice. Rosario heeft in Frankrijk nog een contract voor twee jaar en dus moet Ajax met een transfersom over de boeg komen. De speler zelf lijkt wel oren te hebben naar een hereniging met Farioli, zo valt te lezen.

Rosario speelde onder Farioli bij OGC Nice als controlerende middenvelder, als centrale verdediger en ook als rechtsback. De geboren Amsterdammer ontwikkelde zich in de afgelopen drie seizoenen tot een waardevolle speler bij OGC Nice en in het afgelopen seizoen kende hij een belangrijke rol onder Farioli. Het is dan ook geen geheim dat de Italiaanse trainer gecharmeerd is van Rosario en hem graag mee wil nemen naar zijn nieuwe club.

Rosario zou een eerste contractvoorstel van Ajax naast zich neergelegd hebben, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De Amsterdammers deden de multifunctionele middenvelder een voorstel voor een contract tot medio 2028, maar vooralsnog is er een groot verschil tussen vraag en aanbod. ‘Het is de verwachting dat Rosario’s zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez op korte termijn een tegenvoorstel doet’, aldus De Telegraaf.

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf verwacht dat Ajax niet al te diep in de buidel hoeft te tasten voor Rosario. ‘Destijds is hij voor zes miljoen euro van PSV overgenomen. Hij heeft nu nog een contract voor een jaar. Ik denk dat ze hem nu wel voor vier tot vijf miljoen euro moeten kunnen oppikken’, aldus Verweij in de podcast van De Telegraaf.

Volgens ESPN is Ajax zelfs dichtbij een overenkomst met zowel Rosario zelf als OGC Nice. ‘De onderhandelingen tussen alle partijen verlopen voorspoedig en Ajax nadert inmiddels een akkoord met zowel Rosario als OGC Nice. Naar verluidt is er zo’n zeven miljoen euro met de overgang gemoeid’, aldus ESPN.

Verweij tempert de positieve berichten van ESPN. Volgens Verweij zijn Ajax en OGC Nice nog niet in contact over de transfer van Rosario. ‘Rosario is een vierjarige aanbieding gedaan. Als ik dan elders lees dat de clubs er bijna uit zijn, terwijl er nog geen contact is tussen de clubs, dan gaan mensen er hun eigen nieuws van maken. Dat mag iedereen doen, maar daar is nog geen sprake van’, weet Verweij. ‘Uiteindelijk gaat het wel rondkomen, denk ik. De transfersom is niet de hoofdprijs en ik kan me voorstellen dat Rosario inmiddels weet wat hij bij Ajax kan verdienen.’

Rosario zelf zou zijn zinnen wel gezet hebben op een overstap naar Ajax, aldus Voetbal International-journalist Tim van Duijn. Van Duijn bevestigt het bericht van Verweij dat er nog geen gesprekken tussen OGC Nice en Ajax hebben plaatsgevonden, maar toch verwacht hij dat de deal snel beklonken wordt.

Related posts