Ajax loot FK Vojvodina in tweede voorronde Europa League

Ajax neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Servische FK Vojvodina, zo heeft de loting vanmiddag uitgewezen. Ajax speelt de heenwedstrijd op donderdag 25 juli in de Johan Cruijff ArenA. Op donderdag 1 augustus wordt de return in Servië gespeeld, niet in Novi Sad, maar in Backa Topola. Bij winst kwalificeert Ajax zich voor de derde voorronde van het Europese clubtoernooi. Die wedstrijden zijn op 8 en 15 augustus. Daarna volgen de play-offs op 22 en 29 augustus. Het hoofdtoernooi begint in de laatste week van september.

Ajax kende tijdens de loting voor de tweede voorronde een geplaatste status die de club te danken had aan zijn hoge UEFA-coëfficiënt. Ajax kan ook in de derde voorronde en tijdens de play-offs een geplaatste status hebben. Dankzij de geplaatste status worden teams met een eveneens hoog UEFA-coëfficiënt ontlopen.

FK Vojvodina speelt op het hoogste niveau in Servië. Vorig seizoen zijn ze als vierde geëindigd in de competitie. Als Ajax het tweeluik weet te winnen moeten ze nog twee andere tegenstanders overleven voor definitieve plaatsing voor de Europa League.

Aankomend seizoen ziet het format voor de Europa League er anders uit dan voorheen. Deze nieuwe editie gaat van start met 36 teams, maar zonder de groepen die men gewend is. Alle deelnemers zitten namelijk in één grote poule. Elk team neemt het op tegen acht andere teams, er wordt vier keer thuis gespeeld en vier keer op bezoek bij verschillende ploegen. De beste acht ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales en de nummers negen tot en met 24 spelen play-offs. De acht winnaars daarvan gaan vervolgens óók door. Vanaf de achtste finales zal het knock-outsysteem aangehouden worden wat bekend is.

Volledige loting tweede voorronde Europa League
Ajax – FK Vojvodina
MFK Ružomberok/FC Tobol – Trabzonspor
KF Llapi 1932/Wisła Kraków (POL) – SK Rapid Wien
Kilmarnock – Cercle Brugge
Molde FK – SIlkeborg IF
Paksi FC/FC Corvinul Hunedoara (ROU) vs HNK Rijeka
SC Braga – Maccabi Petah Tikva
Panathinaikos – PFC Botev Plovdiv/NK Maribor
FC Sheriff Tiraspol/PFC Zire – IF Elfsborg/Pafos FC

Related posts