Kroaten Sutalo en Sosa in de etalage tijdens EK; Napoli aast op Sosa

Het EK dat vanavond van start gaat zou voor Ajax wel eens gunstig uit kunnen pakken als het gaat om de Kroaten Borna Sosa en Josip Sutalo (foto), Ajax wil deze zomer waarschijnlijk afscheid nemen van beide Kroaten en het EK is een mooie etalage om beide spelers te tonen. Beide Ajacieden zijn geselecteerd voor Kroatié. Sutalo lijkt een basisplaats te krijgen. Voor Sosa is dat nog niet zo zeker.

Naar verluidt heeft Napoli als een oogje op Sosa. De Italianen zijn volgens Corriere dello Sport op zoek naar een linkervleugelverdediger en daarbij is het oog dus gevallen op Sosa. “Op tafel ligt een idee uit Nederland: Borna Sosa , 26 jaar oud, linksback van Ajax en Kroatië, die Italië zal uitdagen op het Europees Kampioenschap”, zo schrijft het Italiaanse medium.

Antonio Conte, de nieuwe manager van Napoli, zou Sosa ‘bijzonder waarderen’ en graag aan zijn selectie toevoegen. Zowel Sosa als Sutalo lijken deze zomer te mogen vertrekken bij Ajax. beide werden afgelopen zomer door Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald. Ajax betaalde acht miljoen euro aan VfB Stuttgart voor Sosa. Sutalo kwam voor 23,5 miljoen euro over van Dinamo Zagreb

Related posts