In tegenstelling tot eigen supporters; Geen prijsverhoging voor uitsupporters in JC Arena

Tot ieders verbazing is tijdens de laatste vergadering van de Eredivisie CV besloten om de prijzen voor uitvakken te verhogen. Ajax gaat hier niet in mee. Wat elders ook wordt besloten, Ajax verhoogt de prijzen van kaarten voor het uitvak niet. Die blijft slechts 15 euro, zo meldt AjaxLife. Fabian Nagtzaam, directeur van de Supportersvereniging Ajax: “Dit betekent dat de grootste club van Nederland een signaal afgeeft dat juist zij hun gasten financieel niet over de klink wil jagen en netjes wil blijven ontvangen. De club stond direct open voor onze argumentatie waaruit blijkt dat Ajax zich inzet voor betere, betaalbare en volle uitvakken. Zonder enige afstemming met het Supporterscollectief en andere vertegenwoordigers van supporters besloten de Eredivisie CV (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) op 3 juni om kaartprijzen voor uitvakken te verhogen. De prijzen worden niet alleen hoger, ook de uniformiteit – waarbij elk uitvak hetzelfde kost, namelijk maximaal 15 euro – verdwijnt.

Het Supporterscollectief stuurde meteen een uitgebreid schrijven naar de ECV en CED met het verzoek om het genomen besluit terug te draaien. Daarin spreekt men de vrees uit dat het besluit om prijzen te verhogen opnieuw leidt tot een lappendeken van onderlinge prijsafspraken tussen clubs. Omdat ook de korting op vervoersregelingen vervalt, wordt een kaartje voor een uitvak gemiddeld tweemaal zo duur.

Onlangs maakte Ajax bekend dat de seizoenkaarten voor de eigen aanhang met 5 procent omhoog gaan. Als reden werd onder andere de inflatie aangegeven.

Related posts