“Ik denk niet eens dat Brobbey naar Weghorst kijkt. En andersom waarschijnlijk ook niet.”

Marciano Vink begrijpt niet dat Ajax Wout Weghorst zou willen halen, zo laat de analist van ESPN blijken in Voetbalpraat. Vink ziet in de routinier niet eens als een goede reservespits voor achter Brian Brobbey. Ook denkt Vink dat Weghorst zich niet in die rol kan schikken. Vrijdag meldde onder andere het Algemeen Dagblad dat Ajax heeft aangeklopt bij Burnley en Weghorst. Ajax zou in de Oranje-international de ideale back-up voor Brian Brobbey zien die kost wat kost moet blijven.

Volgens De Telegraaf mikken de Engelsen op een transfersom van zo’n 5 miljoen euro voor Weghorst. De spits zou zelf een overstap naar de Johan Cruijff ArenA wel zien zitten, waar hij eerder nog lobbyde voor een transfer naar FC Twente.

“Ik heb diep respect voor wat Weghorst met zijn kwaliteiten bereikt heeft. Dat bedoel ik echt niet denigrerend, want hij heeft specifieke kwaliteiten. Alleen al het feit dat hij zoveel interlands heeft gespeeld, daar moeten we respect voor hebben. Als we praten over een Ajax-spits die onder Farioli hoge druk op de bal moet zetten, dan denk ik niet aan Weghorst. De laatste atypische Ajax-spitsen waren John van Loen en later misschien (Angelos, red.) Charisteas, dus ik zie het gewoon niet voor me”, aldus Vink

Vervolgens noemt Vink nog een argument om Weghorst niet te kopen. “Brobbey is eerste spits, die willen ze heel graag houden. Weghorst is geen type om tweede spits te zijn. Dan krijg je hetzelfde als met Dolberg en Huntelaar. Iedereen denkt dat je een fantastische hijger in je nek moet hebben, maar dat is niet waar. Dolberg is kapotgegaan aan het feit dat Huntelaar bij elke misser het veld in wilde rennen. Brobbey neemt echt geen voorbeeld aan Wout Weghorst, want zijn mentaliteit is al goed. Ik denk niet eens dat Brobbey naar Weghorst kijkt. En andersom waarschijnlijk ook niet.”

Uiteindelijk gaat Vink op aandringen van zijn collega’s wel overstag, al plaatst hij één belangrijke en zelfs cruciale kanttekening. “Als Weghorst zich kan schikken in een rol als pinchhitter, dan zeg ik doen.” Volgens De Telegraaf zit Weghorst momenteel in de wachtkamer.

Related posts