‘Ajax, PSV, Liverpool en Bayern Munchen azen op Malinese wonderkind Yalcouyé’

Een groot aantal gerenommeerde Europese clubs waaronder Ajax, PSV, Liverpool en Bayern München azen op de handtekening van Malick Junior Yalcouyé, zo melden enkele Zweedse media waaronder Expressen. De pas 18 jarige Malinese middenvelder speelt pas sinds februari van dit jaar in Europa en is maar 1,69 meter lang. Momenteel speelt Yalcouyé in Zweden bij IFK Göteborg.

Yalcouyé heeft tijdens zijn debuutseizoen in de Zweedse hoogste divisie, de Allsvenskan, enorm indruk gemaakt. Ondanks de aanpassing aan het klimaat van het winterse Noord-Europa verdiende hij al snel een basisplaats bij Göteborg en daarin maakt hij nu zeer grote indruk. Ondanks dat hij nog maar een half jaar schittert in het shirt van IFK Göteborg, staat zijn club open voor een transfer mits er daarmee een recordbedrag geïnd kan worden waarbij men aast op zo’n 8 miljoen euro.

Yalcouyé is een dynamische moderne box-to-box middenvelder. Zijn uitstekende gevoel voor positie zorgt voor veel balheroveringen door tackles en intercepties. Ondanks zijn intense speelstijl is hij in staat om het veld met onvermoeibare snelheid te bestrijken, waardoor zijn defensieve spel zeer effectief is. Een echte 6 dus zo lijkt het. Maar ook aanvallend laat hij zich gelden.  Yalcouyé is zeer actief met en zonder de bal en maakt gemiddeld 14,34 aanvallende en verdedigende acties per wedstrijd. Hij heeft de meeste succesvolle aanvallende acties per 90 minuten van alle centrale middenvelders uit de Zweedse competitie.

Related posts