‘Ajax heeft interesse in Oranje-spits Weghorst en spits ziet transfer zitten’

Ajax overweegt volgens het Algemeen Dagblad Wout Weghorst voor de neus van FC Twente weg te kapen. De spits wordt door Ajax, volgens de krant als optie gezien om een eventueel vertrek van Chuba Akpom op te vangen. Voetbal International bevestigt het bericht van het AD en vult aan dat Weghorst zelf een transfer naar Ajax ook wel ziet zitten.

De Telegraaf voegt er nog aan toe dat Ajax al heeft gesproken met Weghorst en diens zaakwaarnemer Simon Cziommer. De krant weet een deal met Weghorst gecompliceerd is. Weghorst zit namelijk in de wachtkamer, omdat Ajax Chuba Akpom onder geen beding voor 1 augustus wil laten gaan. Volgens De Telegraaf verlangt Ajax na die datum een transfersom van 20 tot 25 miljoen euro voor Akpom. Reden dat Akpom niet voor 1 augustus mag vertrekken is dat die dag de return van de tweede voorronde van de Europa League op het programma staat en de Engelsman is onmisbaar. Haalt het Nederlands elftal de kwartfinale van het EK, dan komen Brobbey en Weghorst op 5 of 6 juli nog in actie en dan zijn zij – vanwege de twee of drie weken vakantie die zij moeten hebben – in Europees verband niet beschikbaar voor Ajax. Om nog maar te zwijgen over een halve finaleplaats (9 of 10 juli) of finaleplaats voor Oranje (14 juli).

Ajax ziet daarnaast in Brian Brobbey de onomstreden eerste spits. Een verkoop wordt alleen overwogen bij een niet te weigeren bod. Weghorst zal bij Ajax dan ook – in eerste instantie – genoegen moeten nemen met een plek op de bank. De spits liet na afloop van het oefenduel met Canada nog weten te balen van zijn plek op de bank bij het Nederlands elftal tijdens het komende EK. Er bestaat volgens De Telegraaf echter ook een mogelijkheid dat Brobbey en Weghorst samen gaan spelen bij Ajax.

Related posts