Brobbey haalt uit naar Van Basten: ‘Ik zie hem nooit bij Ajax. Serieus man…’

Brian Brobbey baalt ervan dat Marco van Basten regelmatig als analist bij Ziggo Sport slecht over zijn oude club Ajax praat. “Marco van Basten praat veel over de club, maar dat helpt de club niet. Ik zie hem hier ook nooit”, aldus Brobbey tegenover AjaxLife, dat hem vraagt of hij de meningen van de analist serieus neemt. Als voorbeeld haalt Brobbey een mening van Van Basten over de nieuwe trainer Francesco Farioli aan. Van Basten sprak zich onlangs bij Rondo van Ziggo Sport negatief uit over de keuze van Ajax om Farioli aan te stellen als nieuwe trainer. De woorden van Van Basten zorgden voor gefronste wenkbrauwen bij Brobbey. “Laatst ging het over de nieuwe trainer van Ajax, toen zei hij: ‘Haalt Ajax een nieuwe trainer die ik niet ken.’ Dus? Serieus man…”, verzucht Brobbey.

Van Basten had al eerder zijn vraagtekens geuit over de aanstelling van Farioli. “Ik ben niet op de hoogte, ik ken de man niet”, gaf Van Basten aan, toen hem door Rondo-presentator Wytse van der Goot gevraagd werd naar zijn mening over Farioli. “Ik vind het wel heel vreemd dat Ajax vanuit het niets met een naam komt die niets en niemand kent eigenlijk.” De analist liet weten niet te begrijpen waarom Ajax bij Farioli uitkwam en zag liever een trainer die in zijn carrière nog meer heeft gepresteerd.

Het kwam de oud-prof op social media op bakken met kritiek te staan. Ook Kenneth Perez fileerde Van Basten bij ESPN zonder specifiek zijn naam te noemen. “Die kennen we niet, dus hij is helemaal kut. Dat hoor je zoveel mensen zeggen…”, aldus Perez doelend op oa Van Basten. “Ik vind het best wel verbazingwekkend dat mensen zeggen: ‘Ik heb nog nooit van Farioli gehoord, dus dat kan nooit wat zijn’”, gaf Perez aan. “Alsof dat een graadmeter is…”

Related posts