‘Mourinho informeert bij Ajax en wil Kaplan naar Fenerbahçe halen’

Fenerbahçe heeft bij Ajax geïnformeerd naar Ahmetcan Kaplan, zo melden verschillende Turkse media. De Turkse topclub informeerde op verzoek van de nieuwe trainer José Mourinho naar Kaplan, die nog tot medio 2027 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wil de 21-jarige verdediger echter koste wat het kost behouden en hebben de Turkse topclub daarom een harde ‘nee’ verkocht. 

Kaplan groeide gedurende afgelopen seizoen uit tot een vaste waarde in de Johan Cruijff ArenA en kwam uiteindelijk tot dertien optredens in het eerste. De beleidsbepalers in Amsterdam zijn positief verrast over hoe Kaplan zich heeft teruggeknokt na zijn knieblessure en willen hem dan ook behouden.

Momenteel bereidt Kaplan zich met de Turkse nationale ploeg voor op het EK in Duitsland. De kans dat de centrale verdediger bij de definitieve selectie van Turkije zit is deze week groter geworden, daar er blessures werden gemeld bij twee van zijn concurrenten op die positie, Ozan Kabak en Çaglar Söyüncü.

Kaplan werd in de zomer van 2022 door Ajax voor een slordige 10 miljoen euro overgenomen van Trabzonspor. De mandekker gold als vervanger van Perr Schuurs, die op zijn beurt naar Torino vertrok. Kaplan kampte lange tijd met een zware knieblessure, maar heeft zich inmiddels in de basis gespeeld.

Related posts