‘Bij Ajax vertrekkende Martha kan naar Nederlandse maar ook twee Engelse clubs’

Tim van Duijn, Ajax-clubwatcher namens Voetbal International weet te melden dat Ar’Jany Martha in de belangstelling staat van enkele Nederlandse clubs maar ook van de Engelse Chamionsship clubs Burnley en Sunderland. De twee Engelse clubs zouden het meest concreet zijn zo weet Mounir Boualin, journalist van FCUpdate te melden. De twintigjarige linkspoot zal deze zomer transfervrij vertrekken, nadat hij een contractaanbieding van Ajax naast zich neer heeft gelegd. Martha kreeg een aanbieding om voor drie seizoenen bij te tekenen, maar legde het voorstel uiteindelijk naast zich neer.

Martha maakte in november vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tegen FC Volendam, toen interim-trainer John van ‘t Schip hem bij de selectie haalde. Het talent, dat van vleugelaanvaller werd omgeturnd tot linksback, speelde uiteindelijk acht Eredivisie-duels in de basis.

Burnley eindigde afgelopen seizoen als negentiende in de Premier League en daalde dus weer af naar het tweede niveau in Engeland. Bovendien zag het trainer Vincent Kompany de overstap maken naar Bayern München. Bij Burnley staat Wout Weghorst, die deze zomer terugkeert na een verhuurperiode bij Hoffenheim, nog altijd onder contract. Sunderland wist zich afgelopen seizoen moeizaam te handhaven in de Champiosnship door als zestiende te eindigen.

Martha vertrekt bij Ajax als de speler met de meeste wedstrijden namens Jong Ajax achter zijn naam. In totaal kwam hij tot 110 officiële duels namens de beloften, waarin hij goed was voor 9 goals en 5 assists.

Related posts