Ajax bevestigt transfer Conceição en maakt precieze transfersom bekend

Ajax heeft met FC Porto een akkoord bereikt over de definitieve transfer van Francisco Conceição, zo maakt de club woensdag bekend via de officiële website. De vleugelaanvaller werd afgelopen seizoen verhuurd aan de Portugese topclub, met een optie tot koop. Het was al eerder bekend dat die optie zou worden gelicht door Porto, Ajax ontvangt zo’n 10,5 miljoen euro. Conceição lag in de Johan Cruijff ArenA vast tot medio 2027.

Ajax haalde Conceição in de zomer van 2022 voor 5 miljoen euro naar Amsterdam. De pas 21-jarige buitenspeler wist in de hoofdstad nooit definitief door te breken en keerde al snel op huurbasis terug bij Porto, dat hem nu dus voor ruim tien miljoen euro definitief terughaalt naar Portugal.

Conceição kwam in totaal tot 28 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin wist de inmiddels vertrokken aanvaller één doelpunt te maken. De cijfers wat betreft Jong Ajax zijn een stuk overtuigender: vijf doelpunten in zeven optredens in de Keuken Kampioen Divisie.

Johan Inan van het Algemeen Dagblad plaatste eerder al een kanttekening bij de zogenaamde winst die Ajax op de Portugese vleugelspeler maakt. “Nog winst gemaakt ook, zou je denken. Ware het niet dat Ajax bij de transfer ook akkoord ging met zo’n 4 miljoen euro tekengeld. Een dag nadat Chico afgelopen zomer de tweede helft daarvan incasseerde, maakte zijn zaakwaarnemer de vertrekwens van de speler bij Ajax kenbaar”, schreef Inan op X. Vanwege het tekengeld van vier miljoen euro dat Inan aanhaalt valt een groot gedeelte van de winst weg.

Dinsdag maakte Conceição indruk bij het nationale team van Portugal tijdens de met 4-2 gewonnen oefeninterland tegen Finland. Hij was tweemaal aangever bij de treffers van Bruno Fernandes.

Related posts