Peereboom volgt Vos op als trainer Jong Ajax

Frank Peereboom volgt Dave Vos op als trainer van Jong Ajax, zo laat Ajax weten via de officiële kanalen. Peereboom was tot dusver trainer van Ajax Onder 18. Dat elftal houdt na dit seizoen op te bestaan. Peereboom tekent een contract voor twee seizoenen en krijgt Yuri Rose en Urby Emanuelson als zijn assistenten. Vos maakt de stap naar het eerste elftal, waar hij als rechterhand van de nieuwe trainer Francesco Farioli gaat fungeren. In de tijd dat Erik ten Hag trainer was van Ajax, maakte Peereboom in eerste instantie nog samen met Tonny Bruins Slot de analyses van de komende tegenstanders.

Ook voormalig Ajacied Thomas Vermaelen was ook in beeld om de nieuwe trainer van Jong Ajax te worden. De keuze valt dus echter op Peereboom, die al jaren op Sportpark De Toekomst rondloopt. “Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals vierenhalf jaar analist onder Erik ten Hag. Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m’n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal”, aldus de 45-jarige Peereboom op de website van Ajax.

Related posts