Nieuwe Ajax-coach Farioli gearriveerd bij Johan Cruijff ArenA

Francesco Farioli is deze donderdag even na 12.00 uur gearriveerd bij de Johan Cruijff ArenA, zo mledt De Telegraaf. De nieuwe trainer van Ajax zal daar naar verwachting snel zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen zetten. Daarna zal Ajax zijn komst bevestigen en bekendmaken hoe hij gepresenteerd wordt. Woensdag bereikte hij – zoals De Telegraaf meldde – al een mondeling akkoord.

De 35-jarige Farioli wordt de opvolger van interim-trainer John van ’t Schip, die een andere rol krijgt bij Ajax. De Italiaan komt over van OGC Nice, waar hij nog tot eind volgend seizoen onder contract stond. Ajax en de Franse club hebben overeenstemming bereikt over een afkoopsom van naar verluidt 1,25 miljoen euro. Farioli gaat in Amsterdam een contract tot medio 2027 tekenen.

Farioli was hoofdtrainer van de Turkse clubs Fatih Karagümrük en Alanyaspor, voordat hij vorig jaar tekende bij OGC Nice. De verwachting is dat Farioli zijn huidige assistenten Felipe Sanchez Mateos en de Italiaan Daniele Cavalletto meeneemt naar Amsterdam. Ajax wil daarnaast Dave Vos, de huidige trainer van Jong Ajax, overhevelen naar de technische staf van het eerste elftal.

Related posts