Farioli en Kroes geven eerste reactie op aanstelling Farioli als hoofdcoach Ajax

Francesco Farioli heeft voor het eerst gereageerd op zijn aanstelling als hoofdcoach van Ajax. Donderdagavond bevestigde Ajax de komst van de 35-jarige trainer, die zijn handtekening heeft gezet onder een driejarig contract. Farioli kijkt zelf logischerwijs ook enorm uit naar de nieuwe uitdaging zo geeft hij direct aan op Ajax.nl. “Ik ben erg blij om hier in Amsterdam te zijn, samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten. We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken.”

4-3-3, balbezit en hoge druk zijn elementen die Farioli graag ziet terug ziet komen bij zijn teams. “Over het systeem, het meeste zal 4-3-3 zijn, maar het gaat niet alleen om de cijfers en vormen. Maar meer om de principes en het gedrag dat we op het veld willen zien. Het doel is om het spel te domineren, de leiding te nemen in het spel en om ons lot in eigen handen te nemen.”

Volgens Farioli zijn er twee manieren om het lot in eigen handen te nemen. “De eerste is om in balbezit te zijn en de tweede om de bal weer te veroveren. We hebben spelers nodig die de wil hebben om hun stempel te drukken op het veld. Die verantwoordelijkheid nemen en het spel naar zich toe trekken. En de wedstrijd op een positieve manier benaderen. Met in hun achterhoofd hun taken op het veld en hoe ze zichzelf op het veld profileren.”

“Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort.”

Technisch directeur Alex Kroes is zeer positief over de aanstelling van de Italiaanse coach, zo laat hij wetenop Ajax.nl. “Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg. Wij zijn erg enthousiast geworden door de gesprekken die we met hem voerden. Maar ook door de informatie die we voor die tijd al over hem verzameld hadden. Bijvoorbeeld over zijn werkwijze en zijn denkwijze over voetballen. Je ziet zijn manier van werken en denken goed terug in zijn trainingen en tijdens wedstrijden. “Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak”, aldus Kroes. “Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past.”

Related posts