‘Ajax heeft tien miljoen euro klaarliggen voor type-Antony’

Ajax maakt topprioriteit van het binnenhalen van een nieuwe rechtsbuiten, zo meldt Mike Verweij van De Telegraaf. De Amsterdammers zijn totaal ontevreden over Carlos Forbs en willen komende zomer een type-Antony aantrekken. “Er ligt tien miljoen euro voor op de plank”, aldusVerweij in de podcast Kick-off.

“Ajax wil op rechtsbuiten een type-Antony”, aldus Verweij die zich beroept op ‘bronnen rond Ajax’. Antony werd door Ajax in de zomer van 2022 voor liefst 95 miljoen euro verkocht aan Manchester United. “Ajax kan één speler halen zonder eerst te verkopen”, weet Verweij. Dat moet dus de nieuwe rechtsbuiten worden. “Daarvoor ligt tien miljoen euro op de plank.”

Op dit moment is Steven Berghuis de enige geschikte rechtsbuiten in de selectie, maar Ajax ziet voor laatstgenoemde liever een rol als nummer 10 weggelegd. Sven Mislintat overtuigde Ajax ervan om liefst veertien miljoen euro exclusief vijf miljoen euro aan bonussen neer te tellen voor Forbs. De van Manchester City overgekomen aanvaller had de nieuwe rechtsbuiten van Ajax moeten worden, maar komt op alle fronten tekort. Forbs werd in de pikorde voorbijgestreefd door Mika Godts en mag al maanden niet eens meer invallen.

Voor overige aankopen zal technisch directeur Alex Kroes eerst moeten verkopen om aankopen te kunnen doen. “Probeer maar van deze spelers af te komen”, zegt Verweij. “Het zijn spelers met contracten voor vijf jaar, behalve Branco van den Boomen. Hij kwam transfervrij en heeft vier jaar getekend.”

Ajax houdt rekening met het vertrek van dragende krachten. Zo mag Steven Bergwijn voor het juiste bedrag vertrekken. “Ik denk dat alle spelers wel weg willen bij Ajax. De verwachting is gewoon niet dat Ajax het komend seizoen weer helemaal op de rit heeft. Het kan heel snel gaan, maar ik denk dat die spelers graag weg willen als ze de kans en een goede aanbieding krijgen.”

Related posts