Live Vitesse – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons X account en win!

Ajax speelt zondag misschien wel voor de allerlaatste keer in het Arnhemse Gelredome. Het voortbestaan van de tegenstander Vitesse is immers allerminst zeker. De club is inmiddels al gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, maar of het team daar volgend seizoen ook in mag aantreden is nog zeer twijfelachtig. De club heeft een miljoenenschuld en lijkt dus in accuut voortbestaansgevaar. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

Voor beide ploegen staat er eigenlijk niets meer op het spel. Ajax weet dat het vijfde eindigt dit seizoen en daarmee zeer waarschijnlijk deel mag gaan nemen aan de voorrondes van de Europa League. Vitesse is al gedegradeerd en weet dat het vrijuit kan voetballen zondag tegen Ajax. Dat gaat de club aardig af, sinds de puntenstraf bekend werd en de club op -1 stond werd er al twee keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. De club heeft allerlei acties in het leven geroepen om het stadion zo vol mogelijk te krijgen zondag, voor wat mogelijk dus de allerlaatste wedstrijd van Vitesse als profclub kan worden.

Het is de vierenveertigste ontmoeting tussen beide clubs in Arnhem. Daarvan wist Ajax er negentien te winnen, elf gelijk te spelen en dertien keer werd er in Arnhem verloren. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in Amsterdam en toen boekte Ajax haar grootste overwinning van dit seizoen. In de Johan Cruijff Arena werd het uiteindelijk 5-0 voor Ajax. Goals werden gemaakt door Jorrel Hato, Kristian Hlynsson, Chuba Akpom en Kenneth Taylor. Dominik Oroz van Vitesse maakte de 3-0 door middel van een eigen doelpunt.

De wedstrijd in Arnhem zondag wordt gefloten door Erwin Blank. Hij zal daarbij geassisteerd worden door grensrechters Richard Brondijk en Kevin Bodde. Vierde official in Arnhem zal Wouter Wiersma zijn terwijl Marc Nagtegaal en Been dienst doen vanuit Zeist als VAR.

Het duel in Arnhem begint zondag om 14:30 uur en is te zien op ESPN.

Volg ons ook op ons Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts