Brobbey en Bergwijn in voorselectie oranje voor EK in Duitsland

Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland, zo heeft de KNVB donderdagavond bekendgemaakt. Brobbey en Bergwijn zijn de enige Ajacieden in de dertigkoppige selectie.  Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Jorrel Hato ontbreken in de voorselectie. 

Koeman mag uiteindelijk 26 spelers meenemen naar het EK, wat inhoudt dat er nog vier spelers zullen afvallen. Oranje speelt ter voorbereiding van het eindtoernooi nog twee vriendschappelijke wedstrijden in juni tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni). Beide wedstrijden worden in De Kuip gespeeld.

Oranje zit op het EK in Duitsland in een poule met Polen, Frankrijk en Oostenrijk. De eerste wedstrijd tegen Polen wordt gespeeld op zondag 16 juni in het Volksparkstadion in Hamburg. Op vrijdag 21 juni staat in Leipzig de wedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk op het programma. Nederland sluit de groepsfase af op dinsdag 25 juni, als Oostenrijk de tegenstander is in het Olympiastadion in Berlijn.

Volledige voorselectie Nederlands elftal:
Keepers: Justin Bijlow, Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Virgil van Dijk, Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Mickey van de Ven, Stefan de Vrij.

Middenvelders: Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Quinten Timber, Joey Veerman, Georginio Wijnaldum.

Aanvallers: Brian Brobbey, Steven Bergwijn, Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen, Xavi Simons, Wout Weghorst.

Related posts