Update auto-ongeluk Babangida; Naast broer ook zijn zoontje van 1 jaar overleden, vrouw verliest oog

Voormalig Ajax-speler Tijani Babangida liep afgelopen donderdag een heftig auto ongeluk op. Direct werd bekend dat de broer van Babangida daarbij ter plekke overleed. Nu blijkt het ongeluk ook het leven te hebben gekost van het pas 1 jarige zoontje van de oud-Ajacied, zo meldt het Nigeriaanse medium Timeline in een update. Het kind overleed aan zijn verwondingen in een ziekenhuis in de Nigeriaanse stad Kaduna, aldus Timeline.

Babangida, waarvan aanvankelijk werd gemeld dat hij ook zwaargewond zou zijn, heeft inmiddels zelf ook gereageerd: “Vanwege mijn geloof is het niet gepast om God te vragen waarom dit is gebeurd, ongeacht de pijn”, aldus Babangida in een reactie. “Hij geeft en neemt. Ik geloof dat hij me na een tijdje de kracht geeft om dit te vergeten.”

De aard van de verwondingen van Babangida is onbekend. Op een foto is te zien hoe hij met behulp van een looprek door de gangen van het ziekenhuis in Abuja loopt. Zijn vrouw overleefde de crash ook, maar verloor wel een oog.

De inmiddels vijftigjarige Babangida speelde in Nederland voor Roda JC, VVV-Venlo, Ajax en Vitesse. Met Ajax werd hij in 1998 landskampioen. In 1996 won hij met Nigeria olympisch goud. Zijn overleden broertje, Ibrahim, speelde van 1997 tot 2002 voor FC Volendam en was jeugdinternational voor Nigeria. Hij is 47 jaar oud geworden.

Related posts