Nice zet Ajax in de wachtkamer voor Farioli

Volgens De Telegraaf heeft Ajax op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Francesco Farioli over een contract tot medio 2027, maar Ajax is door de huidige club van Farioli; het Franse OGC Nice, om geduld gevraagd. Nice staat op een vijfde plaats in Frankrijk en speelt woensdagavond om 20.00 uur nog een competitieduel in eigen huis met Paris Saint-Germain. Bij verlies is nummer vier Stade Brest niet meer te achterhalen. Die vierde plek geeft recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League. 

Ajax kan bij een nederlaag van Nice direct in gesprek over de te betalen afkoopsom. Farioli heeft bij Nice nog een contract tot medio 2025. Mocht Farioli met zijn spelers ook na het duel met PSG nog zicht houden op Stade Brest, dan moet Ajax volgens De Telegraaf ‘formeel in de wachtkamer’ tot volgende week maandag.

De juristen van Ajax zijn al druk bezig om het persoonlijk akkoord met Farioli in orde te maken. De jonge coach is dan ook hard op weg om in de Johan Cruijff ArenA de definitieve opvolger van interim-trainer John van ‘t Schip te worden. Alleen als Nice de hoofdprijs voor Farioli vraagt kan de deal nog klappen. Hij geldt als het redelijk goedkoop alternatief van de clubloze Graham Potter en Erik ten Hag, die eveneens op de driekoppige shortlist van Ajax stonden.

Related posts