Ajax op hoofdlijnen akkoord met Francesco Farioli als nieuwe trainer

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Francesco Farioli, zo melden bronnen rondom Farioli en zijn zaakwaarnemer Meïssa N’Diaye aan De Telegraaf. Wanneer Ajax ook tot overeenstemming komt met zijn huidige werkgever OGC Nice, waar hij tot de zomer van 2025 onder contract staat, dan tekent de Italiaanse trainer een contract voor drie seizoenen.

Dinsdagochtend besloot de Ajax-directie vol voor Farioli te gaan en kort daarna werd een akkoord op hoofdlijnen bereikt met de trainer, die na het in orde maken van het papierwerk nu alleen nog moet worden losgeweekt bij OGC Nice.

Farioli was niet de topkandidaat. De jonge coach stond op een driekoppige shortlist, maar Graham Potter had lange tijd de beste papieren om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Een akkoord met de momenteel clubloze Engelse manager werd echter niet bereikt. Zijn verlangde salaris bleek Ajax in de huidige situatie van de club te gortig. Bovendien wilde Potter volgens De Telegraaf een eigen scout meenemen. Erik ten Hag gold in een eerder stadium wel als ‘droomkandidaat’, maar zijn komst bleek niet haalbaar.

Ajax schakelde dus door naar Farioli en na het zien van beelden van vele trainingen, het bestuderen van de opbouw én het druk zetten van zijn elftallen en gesprekken met de coach, raakte de clubleiding steeds meer overtuigd. Binnen Ajax werd de vraag gesteld of het wel verantwoord is om een onervaren, jonge trainer voor de leeuwen te gooien, maar volgens bronnen kregen Farioli en zijn zaakwaarnemer te horen dat het voor hem pleit dat hij ‘onbevangen en onbevooroordeeld’ bij Ajax kan binnenstappen. Farioli geldt bovendien als goedkoper alternatief voor Potter. Ajax moet enkel nog een afkoopsom betalen aan Nice, waarna de Italiaan kan worden gepresenteerd.

Related posts