Maduro vertrekt definitief bij Ajax en volgt Pastoor op als trainer Almere City

Hedwiges Maduro is de opvolger van Alex Pastoor bij Almere City, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. De 39-jarige Maduro is maandagmiddag door Almere gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Maduro heeft een contract getekend voor twee jaar.

Maduro verlaat Ajax dus alweer na een jaar. Ajax betaalde Almere in de zomer van 2023 nog een afkoopsom van 700.000 euro voor Maduro. Na dit seizoen keert Maduro dus terug bij de club waar hij in 2020 begon als jeugdtrainer en later doorgroeide tot assistent bij het eerste elftal. Hij behaalde successen als rechterhand van Pastoor door met Almere voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de Eredivisie. Maduro begint aan zijn eerste officiële klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau.

Maduro laat via de website van Almere City weten erg uit te kijken naar de vervolgstap in zijn carrière. “Als geboren Almeerder betekenen Almere City FC en de stad Almere veel voor mij. Ik ben daarom ook blij om terug te keren naar de club waar ik mijn trainerscarrière ben begonnen. Almere City FC heeft enorm veel potentie om door te groeien en ik ga er alles aan doen om de komende jaren daar bij te helpen. Het voelt voor mij weer als thuis komen”, aldus Maduro.

Related posts