Ajax haalt Jelle ten Rouwelaar binnen als keeperstrainer voor volgend seizoen

Ajax heeft Jelle ten Rouwelaar vastgelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 43-jarige oud-doelman van onder meer NAC Breda wordt bij Ajax de nieuwe keeperstrainer. Ten Rouwelaar vervult die functie op dit moment bij Burnley. Bij Ajax wordt Ten Rouwelaar de opvolger van Anton Scheutjens. Laatstgenoemde is sinds 2020 de keeperstrainer van het eerste elftal, maar zit wegens ziekte al enige tijd thuis.

Ten Rouwelaar speelde tussen 2007 en 2016 liefst 304 officiële wedstrijden voor NAC. Direct daarna ging hij verder als trainer van de doelmannen van de Bredase club. In 2020 verliet Ten Rouwelaar zijn geliefde NAC voor een avontuur in het buitenland. Vanaf 2020 werkte Ten Rouwelaar twee seizoenen bij RSC Anderlecht. Daar had de oud-goalie onder meer Bart Verbruggen, momenteel keeper van Brighton & Hove Albion, onder zijn hoede. In 2022 werd Ten Rouwelaar weggeplukt door Burnley, waar hij samenwerkte met hoofdcoach Vincent Kompany. Afgelopen zondag degradeerde Burnley definitief uit de Premier League.

Related posts