VI: ‘Ajax en Farioli naderen elkaar, komst Chivu wordt moeilijk’

Ajax hoopt en denkt spoedig duidelijkheid te hebben over de nieuwe hoofdtrainer. Francesco Farioli (35) is de topkandidaat in Amsterdam. Hoewel de gesprekken nog niet in de eindfase zijn, is er vertrouwen in een goede afloop, zo meldt Voetbal International.

De naam van Farioli prijkt al enige tijd op de shortlist van Ajax, waarbij ook Graham Potter en Erik ten Hag stonden. De gesprekken met Potter liepen afgelopen week definitief op niets uit, terwijl Ten Hag nog een doorlopende verbintenis heeft bij Manchester United. De pijlen zijn nu dan ook vol op Farioli gericht.

Beide partijen praten nog over belangrijke voorwaarden, waaronder de invulling van de technische staf. Dave Vos zal daar een prominente rol in krijgen, maar de komst van Christian Chivu lijkt een lastig verhaal te worden. De oud-verdediger van Ajax en huidige jeugdtrainer van Internazionale was ook in beeld als assistent-trainer, maar komt er niet uit met de club over een terugkeer.

Related posts