Bergwijn schiet Ajax met een hattrick langs Almere City en naar de Europa League

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Almer City gewonnen met 3-0. Steven Bergwijn scoorde 3x binnen 10 minuten in de eerste helft en mocht dus een hattrick bijschrijven. Met deze overwinning is Ajax zeker van de vijfde plek en dus (minimaal) de voorronde van de Europa League volgend jaar. De komende weken zullen resultaten in andere landen moeten bepalen of Ajax mogelijk direct de Europa League in mag.

Steven Bergwijn was terug na zijn schorsing en verving Mika Godts in de basis.  De teruggekeerde Steven Bergwijn brak de ban na 28 minuten. Hij werd ingespeeld door Kaplan en via een een-twee met Brobbey kon hij vrij uithalen en zette Ajax op 1-0. Iets na een half uur spelen maakte de aanvoerder zijn tweede goal en bracht Ajax op 2-0. Een hoekschop van Henderson werd weggekopt en Bergwijn stond op rand 16 klaar en haalde uit en verschalkte Nordin Bakker voor de tweede maal.

Dat was niet genoeg voor Bergwijn, want na 38 minuten kwam Ajax op 3-0 en maakte de linksbuiten zijn zuivere hattrick compleet. Hato speelde de aanvaller in en Bergwijn kon na twee man gepasseerd hebben redelijk makkelijk doorlopen en vanaf een meter of 18 was het raak.

Na rust werd Almere direct twee keer gevaarlijk. Hansen was bij beide momenten betrokken. Eerst was Rensch te laks en kon de aanvaller doorlopen, maar werd zijn voorzet eruit gehaald door Kaplan. Later werd er wel gescoord toen Hansen diep werd gestuurd, werd gestuit maar Pascu alsnog scoorde. Hansen stond echter buitenspel. Er gebeurde weinig in de tweede helft, maar invaller Van den Boomen had er nog zin in. Steven Berghuis met de pass richting de 16 en Van den Boomen schoot net voorlangs.

Voor de camera van ESPN reageerde trainer John van ’t Schip eerst op het behalen van zijn doel dat hij stelde bij zijn aanstelling: “De missie is geslaagd, maar we hadden er nog steeds meer uit kunnen halen. Maar dan hadden we iets moeten doen in de winterstop qua transfers. Als ik terugkijken naar waar we vandaan kwamen en waar we nu staan denk ik dat het alsnog wel een goede prestatie is. De omstandigheden waren zeker niet ideaal. We hebben in de periode sinds ik het overnam meer punten gehaald dan Twente en AZ. Maar Ajax is een grote naam en ze moeten altijd voor de eerste plaats gaan en dat moeten ze komend jaar ook weer doen.”

Deze week kwamen er berichten over Henderson in de media, dat de Brit klaagde over de omstandigheden bij Ajax. De trainer zei er kort wat over: “Het is niet aan mij om over de toekomst van Henderson te praten. Op dit moment ben ik er niet bij betrokken en van bovenaf moeten ze dat gaan bepalen. Hij is met een bepaalde reden ook gehaald. Voor deze groep is ervaring belangrijk en de jonge jongens hebben dat nodig, zodat zij ook beter kunnen gaan spelen. Je hebt ervaring nodig om voor de prijzen te spelen en dat is toch wat Ajax wil.”

Veel fans van Almere in het uitvak

De laatste keer de koeien shirts in de ArenA

Danny Makkelie is de leidsman vandaag

De puntjes op de i zetten

Henderson gaat voorop in de strijd

Akpom

Henderson

Rensch

Brobbey

Akpom

Mister hatrick: Steven Bergwijn

Gerard loopt zijn traditionele lijntje

Ajax – Almere City 3-0 (3-0)
29. Steven Bergwijn 1-0
34. Steven Bergwijn 2-0
38. Steven Bergwijn 3-0

Opstelling Ajax:
Rulli; Rensch (77.Gaaei), Šutalo, Kaplan, Hato; Henderson (79.Van den Boomen), Mannsverk (46.Berghuis); Akpom, Taylor, Bergwijn (77.Godts); Brobbey

Opstelling Almere City:
Bakker; Akujobi, Jacobs, Van Bruggen, Barbet (57.Mbe Soh), Floranus; Ritmeester van de Kamp (76.Peña), Resink, Cathline (19.Pascu); Hansen (57.Van La Parra), Robinet (76.Mattoir)

Related posts