Salaris en eigen scouts oorzaak klappen Ajax-deal Potter; Ten Hag weer in beeld volgens Telegraaf

De Telegraaf weet te melden waarom de deal tussen Ajax en Graham Potter geklapt is. Potter heeft donderdagavond zelf in een telefoongesprek met technisch directeur Alex Kroes de stekker uit de onderhandelingen met Ajax getrokken, aldus De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant was Ajax niet bereid aan twee eisen van Potter te voldoen. Door de mislukte deal met Potter wordt doorgeschakeld naar Francesco Farioli (foto), maar komt volgens ook Erik ten Hag weer in beeld De Telegraaf.

De hoop om Potter te presenteren als nieuwe trainer van Ajax leefde tot donderdagavond bij technisch directeur Alex Kroes. De topkandidaat had op financieel gebied volgens clubwatcher Mike Verweij water bij de wijn gedaan, maar zijn verlangde salaris bleek Ajax in de huidige situatie van de club echter ‘nog steeds te gortig’. Ook stond Potter erop om een eigen scout mee te nemen. Dit was voor Ajax na de zomer van 2023 onbespreekbaar. De club wil de invulling van de staf bepalen om te voorkomen dat nogmaals passanten de regie pakken.

Kroes schakelt na de afzegging van Potter zoals verwacht door naar de 35-jarige Farioli van OGC Nice. De Italiaan heeft momenteel de beste papieren om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Farioli staat open voor Ajax en voerde volgens Verweij ook al meerdere gesprekken met Kroes. De trainer geldt als goedkopere optie dan Potter. Van een akkoord met OGC Nice of met Farioli zelf is op het moment nog geen sprake.

De Telegraaf kan echter ook Ten Hag maar niet los laten. Volgens de krant is ook hij weer in beeld gekomen bij Ajax. Kroes zette ruim een week geleden nog een streep door de naam van de manager van Manchester United, nadat The Athletic schreef dat de Nederlander ook komend seizoen voor de groep staat bij the Red Devils. Ajax sluit echter niet uit dat de kansloze nederlaag van Ten Hag bij Crystal Palace (4-0) van afgelopen maandag alsnog zijn vertrek inluidt. Een deal met de 54-jarige Haaksberger ligt alleen niet voor de hand.

Binnen de clubleiding van Ajax verwacht men niet dat er snel duidelijkheid komt over de sportieve toekomst van Ten Hag, die bovendien voor andere opties zou kunnen kiezen dan een terugkeer naar Ajax. Daarnaast wil Kroes niet te lang wachten om de optie Farioli niet te verspelen. Ajax wil op korte termijn de nieuwe trainer presenteren en niet langer wachten.

Related posts