‘Graham Potter wordt zeker niet de nieuwe Ajax-trainer’

Graham Potter wordt niey de nieuwe trainer van Ajax, zo maakt The Athletic donderdagavond bekend. Het zag er al naar uit dat een samenwerking tussen Ajax en de Engelse coach een lastig verhaal zou worden. Nu is de optie Potter definitief van de baan. Potter was beschikbaar sinds hij Chelsea in april 2023 verliet. Het is bekend dat hij onder de indruk was van de Amsterdamse club, maar hij vindt dat het project op dit moment ‘niet geschikt voor hem is’, zo klinkt het. Ajax heeft al een B-plan klaarliggen, zo meldde het Algemeen Dagblad woensdag. Francesco Farioli wordt gezien als een minder ervaren maar goedkoper alternatief. De Italiaan is momenteel in dienst van OGC Nice, waar hij sinds juli vorig jaar voor de groep staat.

Al geruime tijd was Ajax in gesprek met Potter. De Engelsman reisde zelfs af naar Nederland om gesprekken te voeren met de leiding van Ajax, maar tot een akkoord kwamen beide partijen niet. Na Chelsea zijn er meerdere opties op zijn pad gekomen, maar Potter wil alle opties rustig beoordelen voordat hij terugkeert naar de dug-out.

“De clubleiding raakte in de afgelopen weken steeds verder overtuigd van de pas 35-jarige maar inhoudelijk sterke Italiaan, over wie binnen Ajax minder twijfels bestaan om een deal te bereiken”, schreef het AD.

Related posts