Zwak Ajax verspeeld punten tegen NEC: 2-2

De lange rit naar het einde van het seizoen wordt er voor Ajax een in een gammele wagen. Het elftal van John van ’t Schip verspeelde in eigen huis volkomen terecht twee punten tegen NEC Nijmegen (2-2) en gezien de manier waarop is het – na de nederlaag van vorige week bij SC Heerenveen (3-2) – wachten op meer ongelukken.

Jaydon Banel mocht debuteren in de basis aangezien Steven Berghuis toch moest afhaken. Banel beleefde een droomstart want na zeven minuten leek hij de 1-0 te maken maar uiteindelijk kreeg Brobbey het doelpunt op zijn naam aangezien hij het schot van Banel licht aanraakte. In het verloop van de eerste helft zakte Ajax echter ver terug en mocht NEC dromen van meer. Het fluitconcert waar het uiterst kwetsbare Ajax geregeld op werd getrakteerd, was logisch. Sontje Hansen had voor rust de 1-1 op zijn schoen, maar werd door Diant Ramaj knap van scoren afgehouden. In de tweede helft sukkelde Ajax verder en was het wachten op de gelijkmaker. Die viel dan ook omdat Jorrel Hato een voorzet in eigen doel gleed. Met Branco van den Boomen voor Tahirovic en Ar’jany Martha voor Tahirovic en Kenneth Taylor probeerde Van ’t Schip te redden wat er te redden viel. Dat leek aardig te lukken want het was Forbs die op aangeven van Brobbey vol op snelheid de bal achter Cillessen wist te werken.  Omdat de luid toegejuichte ex-Ajacied Lasse Schöne de bal uit een vrije trap tegen de lat schoot, leek Ajax een onverdiende zege te boeken. NEC verdiende minimaal een punt en kreeg dat ook, omdat Robert Gonzalez dik in blessuretijd de 2-2 scoorde.

Ajax – NEC 2-2 (1-0)
‘7 Brobbey 1-0
’61 Hato 1-1 (ed)
’79 Forbs 2-1
’90+5 Gonzalez 2-2

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 53,521
Gele kaarten: Brobbey, Hlynsson (Ajax)

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Šutalo, Hato; Henderson, Tahirović (Van den Boomen 65′); Banel (Forbs 57′), Taylor (Martha 65′), Hlynsson; Brobbey.

Opstelling NEC: Cillessen; van Rooij (González 85′), Sandler, Verdonk, Baas (Pereira 76′); Hoedemakers (Schöne 76′), Proper (Sow 85′); Hansen (Olden Larsen 76′), Chery, Sano; Ogawa.

Related posts