Brobbey onderschrijft grootse vorm met breken Ajax-record

Brian Brobbey heeft zaterdagavond een clubrecord gebroken bij Ajax. De Ajax-spits verzorgde de assist bij de 1-0 van Steven Berghuis en was daarmee voor de twaalfde Eredivisie-wedstrijd op rij betrokken bij een doelpunt via een assist of een doelpunt. Daarmee brak hij een oud record van Ruud Geels uit de jaren zeventig. Sinds eind oktober maakteBrobbey elf goals en was hij vijf keer de aangever. Brobbey evenaarde ook het Nederlandse record deze eeuw dat op naam stond van Bryan Ruiz, die in 2009 ook in twaalf duels op rij bij een goal betrokken was. 

“Een mooi record voor mij”, reageert Brobbey stoïcijns na afloop van de wedstrijd tegen PSV voor de camera van ESPN. “Ik ben natuurlijk altijd goed betrokken, en dat wil ik blijven doen. Ik mag niet klagen over hoe het de laatste tijd gaat.” Als verslaggever Hans Kraay junior Brobbey vertelt dat Geels vijftig jaar geleden elf duels op rij bij een doelpunt betrokken was, reageert de spits: “Toen bestond ik nog niet. Ruud Geels… Nee, die ken ik niet.”

Ook beschrijft Brobbey zijn rol bij de 1-0. “Een hele mooie bal van Berghuis met z’n buitenkant. Ik tikte hem net te ver voor me uit. Daar baalde ik wel een beetje van. Daarna zag ik Berghuis vrijlopen, en hij maakte hem mooi af.”

Al met al vond de aanvaller dat Ajax het duel eigenlijk had moeten winnen. “Ik denk dat het een lastige pot was, waarin beide teams het best wel goed deden. Wij hadden kansen, zij hadden kansen. Maar ik vond dat we moesten winnen met al die kansen die we hebben gehad.”

Related posts